Echte contractmanagementsoftware beperkt ingezet

Tijdens de Contractmanagementdag 2014 van NEVI presenteerde Mitopics de eerste resultaten van het onderzoek naar tevredenheid onder gebruikers van contractmanagementsoftware. Deze geven duidelijk aan dat er werk aan winkel is voor leveranciers.

Excel het meest populair

De ruim 300 aanwezigen konden het bijna niet geloven dat Excel (nog steeds) de meest gebruikte oplossing  voor contractmanagement is. “Het was even een schok in de zaal” aldus Richard Heijne den Bak, senior consultant bij Mitopics. Zelfs ERP wordt vaker gebruikt voor ondersteuning van contractmanagementprocessen. Slechts 25% van de 224 contractmanagers en inkopers die gereageerd hebben gebruiken specifieke contractmanagement-software, maar dan nog vaak in combinatie met Excel.

Beoogde voordelen worden te weinig behaald

De voornaamste reden waarom organisaties contractmanagementsoftware hebben aangeschaft is om contracten beter te kunnen bewaken. Echter, 60% van de ondervraagde is ontevreden over de signaleringsmogelijkheden over de performance van een contract. Dit resulteert in het feit dat meer dan de helft van de ondervraagden hier geen aandacht meer aan geeft en alleen stuurt op basis van signalering van de einddata van een contract.

Wat er in gaat, komt er blijkbaar niet uit

Ondanks het feit dat gebruikers over het algemeen niet tevreden zijn met de contractmanagement-software, geven ze wel aan dat contractregistratie en contractanalyse van (groot) belang is voor de organisatie. Het punt is alleen dat ze de gewenste managementinformatie blijkbaar niet uit het systeem kunnen krijgen, want maar 23% is hier tevreden over! Hier blijkt dat gebruikers steeds meer behoefte hebben aan integratie met ERP of financiële systemen, zodat ze over de juiste en actuele informatie beschikken.

Meer informatie

Naast het onderzoeken van de tevredenheid onder gebruikers van contractmanagementsoftware zijn ook 22 leveranciers ondervraagd naar hun specifieke oplossing. Deze informatie en uitgebreide analyses worden binnenkort gepubliceerd in het eindrapport. Meer informatie vindt u op onze website. Mocht u meer willen weten over contractmanagement en bijbehorende tooling neemt u dan contact met ons op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.