Mitopics verzorgt gastcolleges pakketselectie op Saxion Hogeschool

Om zich goed voor te bereiden op toekomstige werkzaamheden volgden ruim 45 studenten Business IT & Management gastcolleges van Mitopics over het succesvol uitvoeren van IT-selectie en IT-implementatie.

Met de kennis en ervaring van Mitopics uit de dagelijkse praktijk krijgen de studenten een goede indruk wat hen mogelijk te wachten staat wanneer ze zijn afgestudeerd en in praktijk in aanraking komen met de aanschaf en implementatie van standaard bedrijfssoftware.

Theorie en praktijk komt samen

“De meeste studenten kennen standaardpakketten en -selectie vanuit de colleges of zijn er in hun bijbaantje zijdelings mee in aanraking gekomen” aldus Janneke de Graaf, docent en coördinator Business IT & Management van Saxion Hogeschool.

Om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst stond tijdens de colleges IT-selectie en IT-implementatie het proces van selectie en implementatie van standaardsoftware centraal. Dit kunnen grote integrale bedrijfsapplicaties als ERP zijn of specialistische applicaties voor bijvoorbeeld CRM of het onderhouden van een website.

De best passende oplossing

“Wat me het meest bijblijft is dat je op zoek gaat naar de best passende oplossing” aldus één van de studenten. En dat begint met een goede voorbereiding en strategische keuzes. Van daaruit kom je middels een gedegen marktscan, een doelgerichte informatieaanvraag en complete offerteaanvraag tot een principekeuze voor oplossing én leverancier, welke je beide natuurlijk nog wilt testen. “Het lijkt misschien veel, maar het geeft je wel vertrouwen dat je de juiste dingen aan het doen bent”.

Technisch, bedrijfskundig én juridisch

Voorkomen blijft beter dan genezen, en dat geldt ook voor pakketselectie en –implementatie. Door in het selectietraject al vroegtijdig aandacht te geven aan de grootste mogelijke risico’s voorkom je moeilijke discussies achteraf wanneer het toch fout is gegaan. Door samen met de leverancier(s) je te focussen op het voorkomen van risico’s voor beide partijen kan je er voor zorgen dat investeren in IT rendement oplevert.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.