Mitopics in deskundigen panel op WMS dag

Dinsdag 15 april 2014 vond de 19e editie van de Warehouse Management Systemen-dag plaats. Mitopics had zitting in de plenaire paneldiscussie. Samen met andere deskundigen, leveranciers en managers van de bedrijven Eurol, NSH en JéWéRET werd ingegaan op kosten en baten van een WMS.

In de discussie bleek dat veel bedrijven een investering in een WMS zien als noodzakelijk kwaad. De opbrengsten van een WMS zijn vooraf moeilijk te kwantificeren, hoewel veel bedrijven dat toch proberen. Dit rekenen aan een business case levert vooral inzicht in welke kwalitatieve voordelen van een WMS haalbaar zijn. De investeringskant van een WMS is daarentegen wel beter te kwantificeren dit vraagt echter wel om een goede voorbereiding, goede offerteaanvraag en check of het beoogde WMS pakket inderdaad toereikend is. Daarbij is een ontwikkeling naar het afnemen van WMS functionaliteit een mooie ontwikkeling.

Doordat een WMS systeem relatief veel koppelingen kent met ERP, douane maar ook de fysieke aansturing van magazijnmaterieel loopt de ontwikkeling van het afnemen van clouddiensten in WMS nog niet voorop. Het grote voordeel van clouddiensten is dat je in principe flexibiliteit creëert in je IT kosten, immers je rekent af naar rato van gebruik. Aan de andere kant zijn bij clouddiensten, doordat het een bijzonder vorm is outsourcing, de volledige kosten (inclusief hardware maar ook beheerkosten) inzichtelijk te krijgen. Hierdoor is een goede Total-Cost-of-Ownership berekening mogelijk.

Door de vele integratie met andere systemen en doordat ook uit de praktijk bleek dat er nog veel aanpassingen op systemen nodig bleken werd ook duidelijk dat echte public cloud/ multi-tennant nog niet veel wordt toegepast.

Kijk voor een uitgebreider verslag ook op Logistiek.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.