Mitopics ERP-tour stoomt verder met Epicor 10.0 en Microsoft Dynamics AX2012

Na Trimergo en AB Software Consultancy met Exact Globe Next stonden in april Macroscoop met Epicor 10.0 en Pulse met Microsoft Dynamics AX op het programma. Beide oplossingen werden in 2013 door Gartner als visionair beschouwd. Wellicht is één van deze twee ERP-oplossingen wel iets voor u?

Epicor 10.0: Geïntegreerde oplossing met Windows 8 look-and-feel

Ondanks dat Epicor een grote wereldwijde spelers in de ERP-markt is met een jaaromzet van bijna 1 miljard dollar, is de oplossing in Nederland relatief minder bekend. Macroscoop is als enige in Nederland “certified partner” en heeft zo’n 70 klanten, voornamelijk in discrete industrie. De nieuwe Windows 8 look-and-feel ziet er overzichtelijk en modern uit en is ook naar eigen smaak en zonder maatwerk vorm te geven. Qua functionaliteit is de oplossing erg breed met vele modules. Zo heeft het bijvoorbeeld een uitgebreide WMS-module die “mobile picking” realtime ondersteunt en een geïntegreerde productconfigurator. In de toekomst komt daar MES-integratie bij. Daarnaast is het mogelijk om middels “Business Process Management” relatief flexibel eigen workflows in te richten. Opvallend is ook de zoekfunctie, welke lijkt op de Google-methodiek en zeer gebruiksvriendelijk is.

Microsoft Dynamics AX2012: Veel mogelijkheden met add-ons

De grote Microsoft partner Pulse richt zich expliciet op bedrijven in de metaal industrie, machine- en apparatenbouw, kunststof industrie en bouw- en bouwtoelevering. Integraal onderdeel van de implementatie is de focus op procesverbetering en niet alleen op software. Dit wordt mede ondersteund door de Lean “Kanban-functionaliteit” die standaard in AX2012 zit. Daarnaast zijn grafische weergaves mogelijk om de onderlinge afhankelijkheden tussen verschillende bedrijven en bedrijfsonderdelen inzichtelijk te maken. Mocht de functionaliteit toch niet volstaan, dan zijn er legio mogelijkheden in de vorm van certified add-ons. Pulse levert zelf middels dochteronderneming AXtension add-ons voor onder andere kitting, project cost control en visual planning.

Een interactieve leerervaring

Van alle demo’s is vooraf de agenda en de inhoud door Mitopics opgesteld en afgestemd met de leveranciers. Zo wordt juist de specifieke functionaliteit van het pakket gedemonstreerd die onderscheidend is. De demo wordt geleid door consultants van Mitopics maar verzorgt door de leverancier waardoor veel interactie met deelnemers is gegarandeerd.

Ook een vrijblijvende kennismaking?

Ook vrijblijvend kennismaken met oplossingen als SAP All-in-One (voor productie en handel), SAP Business-by-Design, Microsoft Dynamics NAV2013 en AX2012 (voor productie en handel), Exact, Infor, Epicor, IFS, Isah of Netsuite? Schrijf u dan nu in via www.mitopics.nl/erptour

De volgende demonstratie is op 27 mei van SAP All-in-One voor Wholesale door Xperi.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.