Mitopics verzorgt lezing aanbesteden van IT op NEVI-PIANOo congres

De moeizame ICT-projecten bij de overheid worden vaak in verband gebracht met het lastige aanbesteden. Richard Heijne den Bak vertelt op het NEVI-PIANOo congres of dat dat terecht is en welke mogelijkheden aanbesteden biedt om juist een stevige basis te bieden en daarmee de slaagkans te vergroten.

“Zij die het kunnen worden het niet, zij die het worden kunnen het niet!”

Deze opmerking is afkomstig uit de lopende parlementaire enquête van de Tweede Kamer over moeizame IT-projecten bij de overheid. In onze visie wordt bij menig IT-project reeds in de aanbesteding een tikkende tijdbom geplaatst die tot ontploffing komt tijdens de uitvoering van het project. Mede daarom verzorgt Richard Heijne den Bak van Mitopics tijdens het NEVI-PIANOo congres op 5 juni in Apeldoorn een verdieping over aanbesteden van IT.

Wat zijn slimme en verantwoorde selectie- en gunningscriteria voor het aanbesteden van IT-projecten, software, hardware en bijvoorbeeld Cloud-diensten? Hoe levert u als inkoper toegevoegde waarde aan uw bedrijf en ICT-afdeling zonder verstrikt te raken in technische discussies? En hoe kunt u omgaan met open standaarden en open source?

Antwoord op deze en vele andere vragen krijgt u van Richard Heijne den Bak, senior adviseur en MT-lid bij Mitopics en docent voor alle trainingen rondom ICT-inkoop en -aanbesteding van NEVI. Aan de hand van inspirerende best practices vertelt hij u over diverse aspecten van aanbesteden van ICT.

Nadere informatie over het congres vindt u op http://www.nevi-pianoocongres.nl/ of u kunt contact opnemen met r.heijne@mitopics.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.