Training Contractmanagement zet aan tot actie

Tien cursisten raken enthousiast over Contractmanagement en geven aan wat ze bij terugkomst in hun bedrijf denken te gaan doen.

De door Heliview georganiseerde en door Mitopics verzorgde cursus Contactmanagement in Amersfoort kende deze maand een tiental enthousiaste cursisten. De bedrijven die zij vertegenwoordigden waren divers, zoals waterleidingbedrijven, woningbouwverenigingen, rijksdiensten, ingenieursbureaus en technische handelsondernemingen. De meesten waren op zoek naar houvast om binnen het bedrijf contractmanagement professioneler aan te pakken.

De training gaf hen zelfs een inzicht dat dit vakgebied belangrijker was dan ze vooraf hadden gedacht en tegelijk bood de stof voldoende structuur en aanknopingspunten om bij terugkomst in hun bedrijf aan de slag te gaan.

De gedachtes die men daarbij had liepen uiteen, afhankelijk van of ze nog moesten beginnen, of al in een traject bezig waren. Voorbeelden hiervan waren het doen van een nulmeting, het opstellen van een implementatieplan, het opzetten van een RACI schema (wie doet nu wat) vanaf de contractering, het gebruiken van een matrix voor het positioneren van de leveranciers om daarmee de risico’s en het gewenste aandachtsniveau in beeld te brengen, het opstellen van beleid en het aandacht vragen aan het management om daarmee het belang van contractmanagement verder te onderstrepen.

Mitopics kan juist in die fase een helpende hand bieden om binnen die bedrijven mee te kijken wat daar haalbaar is en waar de focus zou moeten liggen. Graag denken we vrijblijvend een keer met u mee, of nodigen we u uit op de volgende training contractmanagement, die door deelnemers gemiddeld met een 8+ beoordeeld wordt. Als docent mogen we daarbij onze relaties een relatiekorting aanbieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.