Innovatie binnen IT outsourcing relaties – boeiend congres en boek beschikbaar

Op 18 september jl. is bij een speciaal seminar van Platform Outsourcing Nederland het boek over Innovatie binnen IT outsoursing gepresenteerd door de werkgroep Innovatie. Het boek beschrijft interessante cases van o.a. Havenbedrijf Rotterdam en Philips.

Innovatie binnen IT uitbesteding relaties is een veelbesproken thema. Op dit vlak valt nog veel te leren en daarom is de werkgroep innovatie een tweede leven ingeblazen door Bart van der Linden en onze collega Theo Bosselaers. Met 20 verschillende organisaties uit alle bekende PON bloedgroepen zijn zeven casussen uitgewerkt en best practices gedestilleerd, zoals een innovatiemanager en een innovatie-lab.

Tijdens het seminar op 18 september zijn een aantal cases gepresenteerd. Daarbij kwam onder meer aan de orde het belang van grensverleggende communicatie, waardoor veel betere oplossingen en outsourcing mogelijk zijn, best practices voor een retained organisatie en ook de winst die behaald kan worden met een combinatie van KPI’s, waarbij een naast een grote set “inhoudelijk” KPI’s de KPI klanttevredenheid een dominante rol kreeg en het actief managen ervan een sleutelfactor bleek.

De inzichten in hoe innovatie gestimuleerd kan worden, passen we natuurlijk toe in de begeleiding bij outsourcing, het opstellen en beoordelen van contracten en SLA’s (en zijn immers belangrijke juridische aspecten), en ook bij het contractmanagement en leveranciersmanagement, want de innovatie moet ook gestimuleerd en aangestuurd blijven. De cases laten zien dat er veel vormen van innovatie zijn, die op al deze onderdelen een plek verdienen. In het bijbehorende boek zijn ook een aantal relevante juridische aspecten opgenomen.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. Relaties kunnen bij ons kosteloos een exemplaar van het boek opvragen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.