SAP nieuwsupdate

Vorige week vond het ‘SAP TechEd && d-code’ (ja zo schrijf je het echt) event in Berlijn plaats. Hier werd veel gesproken over de toekomstplannen van SAP, alles onder het mom van de verdere ‘convergentie van atomen en bits’ (kort: ‘verdere digitalisering  van producten en diensten’ ).

Hier kort wat zaken die voorbij kwamen:

  • SAP is een innovatieprogramma gestart met de naam ‘s-innovations’ waarmee stapsgewijs geautomatiseerde bedrijfsprocessen verder worden gemoderniseerd o.b.v  de HANA technologie. De eerste stap in SAP Simple Finance, met name een razendsnelle rapportage tool. Hier het bijpassende nieuwsbericht: http://www.news-sap.com/sap-expands-cloud-solution-offerings-s-innovations/.
  • Uiteraard speelt SAP met HANA ook in op de Internet of Things (IoT), zie http://www.news-sap.com/sap-delivers-new-business-applications-internet-things/ . Uiteraard wel vanuit bedrijfsperspectief gerelateerd aan ERP, leuke initiatieven zoals apps om het falen van machines mee te voorspelen (‘Predictive Maintenance’) of voor het beter en sneller monitoren van de productiestatus (Manufacturing Execution, wat voorheen met name door MES-leveranciers werd gedaan).
  • Met SAP Customer Engagement wil men daarnaast de kwaliteit van de marketing & crm tools verbeteren, onder andere via een applicatie waarmee rechtstreeks geïntegreerd wordt met het veelbelovende Facebook advertentiesysteem zie http://www.news-sap.com/sap-deliver-new-offering-marketers/).
  • Tot slot werd veel gesproken over de grafische interface van SAP rondom de komende modernisatie met het SAP FIORI concept en Screen Personas. De titel ‘The users strike back’ met leuke Stars Wars introductie) is leuk bedacht. Hun hele visie is gebaseerd op ‘Minder Features, Meer Experience’. Expliciet geven ze aan de ze de ‘oude’ technologieën die in gebruik zijn niet zullen vergeten (maar uit alles blijkt dat de focus wel met name naar HANA verschuift).

Hebben we echt iets nieuws gehoord en gezien?

Nee, niet als je ook nieuws van andere innovatieve leveranciers volgt, maar wel als je SAP volgt. Er komt een grote hoeveelheid innovaties aan (die ook nodig is om bij te blijven bij de concurrentie). Daarnaast is de technologie waarover ze beschikken veelbelovend. De belangrijkste vraag in de ICT is natuurlijk of ze op tijd zijn en niet te veel klanten verliezen aan de concurrentie die wat eerder het ‘licht’ hebben gezien.

(bron: http://events.sap.com/teched/en/home)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.