Even voorstellen: Roeland de Bruin

Ik ben sinds kort werkzaam bij Mitopics als IT-juridisch adviseur binnen het Juridisch Team. Na mijn studie Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en Privaatrecht met een minor Informatiekunde aan de Universiteit Utrecht trad ik bij het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht (UU) in dienst als projectonderzoeker en docent.

Daar schreef ik mee aan een boek over de digitalisering van cultureel erfgoed in Europa en raakte ik betrokken bij onderzoek naar juridische kansen en uitdagingen die autonome intelligente systemen (robots, drones, zelfrijdende auto’s e.d.) met zich meebrengen. Ik verzorg tevens onderwijs op het gebied van het Privaatrecht, IE- IT- en communicatie- & mediarecht, onder andere binnen het Utrecht Law College Tilia. In deeltijd blijf ik verbonden aan de UU.

 De kennis die ik heb opgedaan in de wetenschap breng ik met veel plezier in de praktijk bij Mitopics.
Het diverse karakter van de IT-juridische vraagstukken die dagelijks passeren zijn interessant en uitdagend, en het kunnen samenwerken met de professionals uit alle Mitopics-disciplines is zeer inspirerend.
De thema’s waar ik mij nu mee bezighoud zijn divers, en lopen uiteen van het onderhandelen over en opstellen van IT-contracten, het beantwoorden van vraagstukken over o.a. privacy en intellectueel eigendomsrecht en het verzorgen van lezingen en cursussen op IT-juridisch gebied.

 Naast het werk bij Mitopics en in de academie maak ik graag muziek. Ik speel viool, altviool en piano en mocht dat al op veel bijzondere plekken doen, met als hoogtepunt het geven van een miniconcert op 10 kilometer hoogte in een KLM-vliegtuig, op weg naar een concerttournee die begon Kiev.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.