Extra focus 2015 op ERP, SLA’s en risico- en contractmanagement in IT-projecten

In 2015 investeren we extra aandacht in de strategische thema’s pakketselectie en ERP, het inregelen van klant- leveranciersrelaties,  SLA’s en het risico- en contractmanagement in IT-projecten. Onderstaand lichten we deze thema’s graag toe.

Als onafhankelijk IT-adviesbureau, werkend vanuit de combinatie van technische, bedrijfskundige en juridische expertise, adviseert, begeleidt en traint Mitopics sinds jaar en dag haar klanten rondom strategie, inkoop en aanbesteding, overeenkomsten en geschillen, contractmanagement en audits. Ieder jaar investeren we daarnaast extra aandacht in enkele strategische thema’s. In 2015 zijn dat:

  • ERP: Al sinds 1991 begeleiden we bij het selecteren, contracteren en toezien op de implementatie van IT-oplossingen, veel op het brede terrein van ERP. Door specifieke ontwikkelingen zoals nieuwe ERP-vormen, combinatie met Lean-trajecten, Cloud, open source, innovatieve toepassing van aanbestedingsrichtlijnen, kansen op BI, en agile / scrum, zullen we hier in 2015 opnieuw veel aandacht aan geven.
  • SLA’s (Service Level Agreements), of SNO’s c.q. DNO’s (Diensten Niveau Overeenkomsten), met andere woorden het inrichten van klant- leveranciersrelaties, zijn ook al jaren ons werkterrein (ook met trainingen). SLA’s zijn zeer actueel, ook voor samenwerkingsverbanden, SaaS, Cloud en managed security. Middels onze praktische aanpak is snel een goede SLA op te zetten, waarbij vaak belangrijke managementkeuzes gemaakt kunnen worden.
  • Risico- en contractmanagement in IT-projecten: In 2014 is opnieuw gebleken dat IT-projecten veel valkuilen kennen. Met risicomanagement helpen we deze onderkennen, omzeilen en managen in de voorfase en inkoop/aanbesteding. Met contractmanagement trainen we project- en programmamanagers en eindverantwoordelijken om de gemaakte afspraken en ook de formele positie goed te managen.

Op deze onderwerpen zullen we onze adviesdiensten verder uitbouwen en u in onze nieuwsbrief periodiek informeren. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neemt u dan gerust contact met ons op. Uw vragen of suggesties zijn voor ons een welkome input!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.