Mitopics aanpak ERP-selectie in diverse gastcolleges op hogescholen en universiteiten

Mitopics zet zich al jaren in voor kennisdeling en kennisoverdracht. Voor studenten Business IT & Management van Saxion Hogeschool verzorgen we deze maand onze gastcolleges selectie en implementatie van ERP (Enterprise Resource Planning). Binnenkort wordt dit college ook gegeven bij een andere hogeschool.

Theorie en praktijk komt samen

“De meeste studenten kennen softwareselectie vanuit de colleges of zijn er in hun bijbaantje zijdelings mee in aanraking gekomen” aldus Janneke de Graaf, docent en coördinator Business IT & Management van Saxion Hogeschool. Met de kennis en ervaring van Mitopics uit de dagelijkse praktijk krijgen de studenten een goede indruk wat hen mogelijk te wachten staat wanneer ze afstuderen. Om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst stond tijdens de colleges het proces van selectie van standaard ERP-software centraal.

De best passende oplossing

“Wat me het meest bijblijft is dat je op zoek gaat naar de best passende oplossing” aldus één van de studenten. En dat begint met een goede voorbereiding en strategische keuzes. Van daaruit kom je door middel van een gedegen marktscan, een doelgerichte informatieaanvraag en complete offerteaanvraag tot een principekeuze voor oplossing én leverancier, welke je beide natuurlijk nog wilt testen. “Het lijkt misschien veel, maar het geeft je wel vertrouwen dat je de juiste dingen aan het doen bent en risico aan het beheersen bent”. Met name door het gebruik van een “proeftuin” weet je bij de start van de implementatie zo goed als zeker waar je aan toe bent, zonder dat je het risico loopt dat je aan licenties vast zit.

Technisch, bedrijfskundig én juridisch

Voorkomen blijft beter dan genezen, en dat geldt ook voor ERP-projecten. Door in de selectiefase al aandacht te geven aan zaken als implementatieaanpak, aansprakelijkheid, beheer en intellectueel eigendom voorkom je moeilijke discussies wanneer het toch fout blijkt te gaan. Daarnaast weet je zo precies met wat voor type leverancier je te maken hebt, wanneer je deze zaken vooraf bespreekbaar maakt. Ook dit draagt bij aan het minimaliseren van je risico’s bij een omvangrijke ERP-implementatie. Neem gerust contact met Richard Heije den Bak op voor meer informatie over ERP-selectie en implementatie en/of de gastcolleges die Mitopics verzorgt op dit gebied.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.