Mitopics organiseert einde-middagsessies over de privacyverordening, bewerkersovereenkomsten en de beheersing van uitbestedingscontracten

Op 2 en 25 juni houden we weer einde-middagsessies, die starten om 15:30 uur op ons kantoor in Gouda. We behandelen de onderwerpen “De komende Europese privacyverordening: hoe gaat de wereld veranderen?”, “De bewerkersovereenkomst, fabels en feiten” en “Proactieve beheersing van uitbestedingscontracten”.

Als vervolg op de inspiratiesessies van afgelopen najaar organiseert Mitopics op 2 en 25 juni einde-middagsessies. In elk van deze sessies, die om 15:30 uur aanvangen en plaatsvinden op ons kantoor in Gouda, wordt één van de volgende onderwerpen bij de kop genomen:

  • De komende Europese privacyverordening: hoe gaat de wereld veranderen?
  • De bewerkersovereenkomst, fabels en feiten;
  • Proactieve beheersing van uitbestedingscontracten.

De komende privacyverordening: hoe gaat de wereld veranderen?

Privacytoezichthouders beginnen er al een voorschot op te nemen en voor wie langdurige (uitbestedings)contracten aangaat is het zeer relevant om nu al rekening mee te houden: de nieuwe Europese privacyverordening. Mitopics organiseert een einde-middagsessie waarin de stand van zaken doorgenomen wordt aan de hand van een voorbeelduitbesteding in het zorgdomein.

De bewerkersovereenkomst, fabels en feiten

De bewerkersovereenkomst is een verplichting voor alle partijen die persoonsgegevens door derden laten opslaan (bijvoorbeeld bij hosting), wijzigen, opvragen, raadplegen of anderszins verwerken. In deze einde-middagsessie besteden we aandacht aan wanneer deze verplicht is en wat er in hoort te staan. Maar ook wat de consequenties kunnen zijn als deze ontbreekt, dit met het oog op de uitbreiding van de boetebevoegdheden van de privacytoezichthouder in Nederland.

Proactieve beheersing van uitbestedingscontracten

Het uitbesteden van IT is niet langer een trend, maar staande praktijk. Inmiddels beginnen de tweede- en derde-generatie uitbestedingsrelaties vorm te krijgen. In deze einde-middagsessie doet  mr. dr. Lesley Broos uit de doeken welke lessen opgedaan zijn met de eerste-generatie uitbestedingscontracten en hoe dit zich vertaalt naar de praktijk. Hierbij zullen contractbeheersing en regie centraal staan.

Na afloop vindt er een netwerkborrel plaats. Wilt u een sessie bijwonen, neem dan contact op met ons secretariaat. Deelname is kosteloos voor relaties van Mitopics.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.