Vastgelopen implementatie doorgelicht

Stroef lopende implementaties kenmerken zich dikwijls door gedemotiveerde gebruikers, discussies met leveranciers en onzekerheid of de oplossing überhaupt gaat werken en zo ja hoeveel doorlooptijd en kosten daar nog mee gemoeid zijn.

Vanuit de combinatie van bedrijfskundige, technische en juridische expertise voert Mitopics regelmatig doorlichtingen uit op implementatieprojecten. Recentelijk heeft Mitopics dit gedaan voor een zaaksysteem bij een decentrale overheid.

Omwille van de vertrouwelijkheid is deze casus geanonimiseerd. Het management van de overheidsinstelling heeft Mitopics gevraagd vanuit haar onafhankelijke positie een doorlichting te doen van status het project. Op basis van bestudering van het dossier, gesprekken met direct betrokkenen en demo’s van de oplossing tot op dat moment is een oordeel gegeven over de status en verwachtingen ten aanzien van :

 • Kwaliteit op de onderdelen:
  • Techniek
  • Functionaliteit
  • Projectdiensten
  • Beheerdiensten
 • Doorlooptijd
 • Projectkosten
 • En de juridische positie en opdrachtgeverschap

Op basis van deze onafhankelijke doorlichting is heldere basis ontstaan voor verdere gesprekken tussen leverancier en opdrachtgever. Dit heeft geleid tot definitieve besluiten hoe verder om te gaan met het project. Mocht u meer informatie wensen over onze doorlichtingsdiensten neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.