Trainingen Contractmanagement (vernieuwd!) en Juridische aspecten van informatiebeveiliging

In geheel vernieuwde opzet wordt op 30 juni en 1 juli de training Contractmanagement georganiseerd in samenwerking met Heliview. Het belang van proactieve contractbeheersing voor succesvolle contractuele relaties staat daarbij centraal. Op 27 en 28 mei vindt de cursus Juridische aspecten van informatiebeveiliging plaats, relevant voor ieder die betrokken is bij het opzetten, managen en bewaken van security.

Ligt uw focus op “klassieke” contractbewaking? Door alleen de uitvoering van afspraken te controleren voorkomt u geschillen niet! Door proactief (dreigende) afwijking van het contract te signaleren en door adequaat maar flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden kunt u samenwerkingen tot een succes maken. Tijdens de training Contractmanagement krijgt u van mr. dr. Lesley Broos essentiële kennis en vaardigheden aangereikt om door middel van proactieve contractbeheersing uw samenwerking te laten slagen, zonder afbreuk te doen aan uw eigen juridische positie. Daarbij wordt aan de hand van diverse voorbeelden, jurisprudentie en praktijkoefeningen onder meer ingegaan op: het belang van goede dossiervorming, het inspelen op gewijzigde omstandigheden en zo nodig (her)onderhandelen, het omgaan met wanprestaties en het beheersen van kosten. De training is relevant voor iedereen die betrokken is bij het aansturen, managen en beheersen van contracten!

Bring Your Own Device, Choose Your Own Device, data-opslag in ‘the cloud’ en het massale gebruik van social media: een greep uit actuele ontwikkelingen die privacyrisico’s met zich brengen. Hoe gaat u hiermee om? Hoe weegt u het belang van goede data- en informatiebeveiliging af tegen privacybelangen van bijvoorbeeld werknemers, leveranciers of klanten? Wat is de omvang van uw zorgplicht? Tijdens de training Juridische aspecten van informatiebeveiliging wordt door mr. Eduard Lievens en mr. drs. Walter van Holst ingegaan op het beschermen van data- en informatie(bronnen) tegen een steeds complexer dreigingenbeeld, in het licht van ook steeds strengere regels op het snijvlak van privacy en beveiliging. U krijgt concrete handvatten aangereikt aan de hand van recente praktijkvoorbeelden om juridische normenkaders te vertalen naar effectief (intern) beleid.

Voor meer informatie over deze trainingen kunt u contact opnemen met secretariaat@mitopics.nl. Inschrijving kan via contractmanagement.heliview.nl, en informatiebeveiliging.heliview.nl.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.