Virtueel Datacenter voor Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft, met behulp van Mitopics, de IT-infrastructuur en het beheer hiervan uitbesteed aan ICT-dienstverlener WinVision. Mitopics heeft hierbij een adviserende en coördinerende rol gespeeld in de selectie en gunning van de opdracht aan de nieuwe leverancier.

De doelstellingen aan de vooravond van de deze outsourcing waren helder: transparante onderbouwing en juiste kwaliteit vs. exploitatiekosten, introductie van pay-per-use verrekenmodellen en de mogelijkheid om sneller, flexibeler en effectiever in te spelen op veranderingen in de onderwijssector. Gezien de doelstellingen is de oplossingsrichting gezocht in een virtueel datacenter, waarbij de AHK een logisch gescheiden gedeelte van het datacenter van de leverancier ter beschikking krijgt. Doordat haar datacenter onderdeel uitmaakt van een groter geheel, is schaalbaarheid en flexibiliteit in grote mate toegenomen, waarbij AHK de mogelijkheid krijgt om resources naar gebruik af te rekenen.

Gezien de aanbestedingsplicht die op de AHK rust, is gekozen om voor de inkoop van deze oplossing een niet-openbare Europese aanbesteding te gebruiken. Om interactiviteit met leveranciers te behouden en de procedure niet alleen ‘op papier’ te laten plaatsvinden, is gekozen voor een demonstratiesessie als onderdeel van het beoordelingsproces. Daarnaast heeft AHK middels een door Mitopics opgestelde maatwerkovereenkomst ook de tweede leverancier gecontracteerd, ingeval de dienstverlening van de eerste leverancier niet gecontinueerd kan worden.

De AHK is een door de overheid bekostigde instelling voor hoger beroepsonderwijs (hbo). De hogeschool is in 1987 ontstaan door fusie van de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Filmacademie en de Reinwardt Academie. In 1988 traden de Theaterschool en het Hilversums Conservatorium toe. In 1994 vond fusie plaats met het Sweelinck Conservatorium en ontstond het Conservatorium van Amsterdam. Daarmee omvat de AHK momenteel de volgende opleidingen: Academie van Bouwkunst, Academie voor Beeldende Vorming, Conservatorium van Amsterdam, Nederlandse Filmacademie, Reinwardt Academie en de Theaterschool.

Mocht u meer willen weten over dit traject, aanbesteding van IT of uitbesteding van IT-infrastructuur en/of beheer, neemt u dan contact met ons op via info@mitopics.nl of 0182-573211.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.