Groeiende behoefte benchmark outsourcen Datacenter- en werkplekdiensten

In markt merken we dat er rondom het outsourcen van IT-infrastructuren, afnemen van IaaS-diensten en hosten van server en storage steeds vaker behoefte bestaat om een goede indicatie te hebben van de mogelijke out-of-pocket kosten. Door diverse recente outsourcingsprojecten en aanbestedingen daarvan is Mitopics zeer goed op de hoogte van actuele prijsinformatie en in staat om een nauwkeurige benchmark uit te voeren.

Bij de besluitvorming om (delen van) de IT-infrastructuur, waaronder servers, storage, standaardapplicaties en werkplekken is het vanzelfsprekend belangrijk om vooraf goed zicht te hebben op de mogelijke out-of-pocket kosten. Hiermee kan een goede afweging (business case) gemaakt worden op de beoogde kwaliteitsverbetering en de veranderingen in de organisatie (verandering van taken en impact op regieorganisatie). De laatste twee jaar zien we dat zowel werkplekdiensten als datacenterdiensten (IaaS) meer en meer als commodity aangeboden worden. Op basis van heuristieken vanuit diverse recente (Europese) aanbestedingen en begeleiding van outourcingsprojecten is Mitopics in staat om op basis van gewenst kwaliteitsniveau en parameters een betrouwbare schatting te maken van de out-of-pocket kosten. Veel gebruikte en goed hanteerbare parameters zijn bijvoorbeeld aantallen en type werkplekken/ accounts, aard van de helpdeskdiensten, aantallen en complexiteit fysieke hosts, aantallen en complexiteit virtuele servers en hoeveelheid storage en back-up.

Een dergelijke doorlichting van kosten kan indien gewenst ook plaatsvinden tijdens de looptijd van een contract met een insourcende partij. Een goed moment voor een benchmark is bijvoorbeeld op het moment dat er een afweging gemaakt moet worden om wel of niet te verlengen. De Mitopics-benchmark geeft dan een gefundeerd beeld van het huidige prijsniveau en kan helpen in het besluitvormingsproces rondom contractverlenging.

Indien u meer informatie wenst over onze benchmark, taxatie of outsourcingsdiensten neemt u dan contact op met r.heijne@mitopics.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.