Informatiebeveiliging, wat moet en mag er nu eigenlijk?

Zomaar een greep uit het nieuws van de afgelopen weken: “Wachtwoordbeheerder Lastpass gehackt”, “Ruim honderdduizend klantgegevens gestolen bij webwinkel Brabantia”,  “Aantal ransomware-aanvallen stijgt naar recordniveau” en “KPN krijgt boete vanwege hack in 2012”. Informatiebeveiliging krijgt meer aandacht dan ooit te voren. Wat de vraag doet rijzen hoe de rechten en (zorg)plichten van een bedrijf op dit terrein nu eigenlijk zijn.

Iedereen weet dat informatiebeveiliging belangrijk is, maar de discussie over nut en noodzaak blijft altijd lastig omdat het nu eenmaal geen kerntaak van de meeste organisaties is. Om IT-professionals houvast te bieden bij het maken van keuzes over informatiebeveiliging, heeft Mitopics samen met Heliview de cursus “Juridische Aspecten van Informatiebeveiliging” ontwikkeld en inmiddels meerdere malen met succes verzorgd. Daarin komen naast de verplichtingen uit hoofde van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) ook andere wet- en regelgeving aan bod die een rol speelt op dit terrein, waaronder het arbeids- en medezeggenschapsrecht die weer inhaken op de Wbp.

Relaties van Mitopics komen in aanmerking voor een aantrekkelijke korting van 20% op de cursusprijs. Voor inhoudelijke vragen over juridische aspecten van informatiebeveiliging kunt u terecht bij mr. Eduard Lievens en mr. drs. Walter van Holst. Klik hier om u aan te melden voor de 2-daagse cursus.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.