Eindemiddagsessie 17 september: Komt u ook?

Komt u ook op onze eindemiddagsessie op 17 september? De locatie is ons kantoor in Gouda.

We behandelen de volgende onderwerpen:

  • De komende Europese privacyverordening: hoe gaat de wereld veranderen?
  • De bewerkersovereenkomst, fabels en feiten;
  • Proactieve beheersing van uitbestedingscontracten.

De komende privacyverordening: hoe gaat de wereld veranderen?

Privacytoezichthouders beginnen er al een voorschot op te nemen en voor wie langdurige (uitbestedings)contracten aangaat is het zeer relevant om nu al rekening mee te houden: de nieuwe Europese privacyverordening. De laatste stand van zaken qua wet- en regelgeving, maar ook de omgang van toezichthouders met boetes en dwangsommen wordt doorgenomen.

De bewerkersovereenkomst, fabels en feiten

De bewerkersovereenkomst is een verplichting voor alle partijen die persoonsgegevens door derden laten opslaan (bijvoorbeeld bij hosting), wijzigen, opvragen, raadplegen of anderszins verwerken. In dit deel besteden we aandacht aan wanneer deze verplicht is en wat er in hoort te staan. Maar ook wat de consequenties kunnen zijn als deze ontbreekt, dit met het oog op de uitbreiding van de boetebevoegdheden van de privacytoezichthouder in Nederland naar boetes van wel 810.000,- Euro.

Proactieve beheersing van uitbestedingscontracten

Het uitbesteden van IT is niet langer een trend, maar staande praktijk. Inmiddels beginnen de tweede- en derde-generatie uitbestedingsrelaties vorm te krijgen. In dit deel doen wij uit de doeken welke lessen opgedaan zijn met de eerste-generatie uitbestedingscontracten en hoe dit zich vertaalt naar de praktijk. Hierbij zullen contractbeheersing en regie centraal staan.

Na afloop vindt er een netwerkborrel plaats. Ons kantoor ligt op 1 minuut van de A12 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Wilt u deze meer informatie of de volgende sessie bijwonen, neem dan contact op met ons secretariaat of vult u onderstaand deelnameformulier in. Deelname is kosteloos voor relaties van Mitopics.

[contact-form-7 id=”8630″ title=”Deelnameformulier eindemiddagsessie 17-09″]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.