Mitopics begeleidt A&O-fondsen bij aanbesteding Meesterinjewerk.nl

Afgelopen tijd heeft Mitopics de gezamenlijke aanbesteding van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Gemeenten (A+O-fonds) en het Arbeidsmarkt- en Ontwikkelingsfonds Provincies (A&O-fonds) begeleid. Onderwerp van deze Europese openbare aanbestedingsprocedure was het gezamenlijke loopbaanplein, hét platform voor loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap voor bijna 170.000 medewerkers.

Mitopics heeft voor deze aanbesteding de eisen en wensen in kaart gebracht en de aanbestedingsstukken opgesteld en afgestemd met de fondsen. Tevens heeft Mitopics vervolgens het proces als penvoerder en inhoudelijk begeleider succesvol begeleid. Tijdens de aanbesteding zijn nadrukkelijk principes van Best Value Procurement gebruikt.

Op donderdag 24 september openden de voorzitters van de fondsen  Bert de Haas (FNV overheid) en Jaap Doeven (CMHF) de site van het loopbaanplein, getiteld Meesterinjewerk.nl, met het symbolisch doorknippen van het lint. In het Utrechtse Villa Jongerius was een selecte groep betrokkenen uitgenodigd om de eerste blikken op de website te werpen van de website waarmee de fondsen de medewerker nadrukkelijker dan voorheen centraal willen stellen. Bestuurder Bert de Haas van A+O Gemeente beschrijft: “Ik ben heel enthousiast over de website. In aanleg zitten er voor iedereen echt geweldige mogelijkheden in om met zijn loopbaan en ontwikkeling aan de slag te gaan. Ik ben ontzettend blij dat we met elkaar steeds door zijn gegaan vanuit de overtuiging dat we hiermee echt meerwaarde kunnen bieden als fondsen. Als medewerkers over een jaar zeggen dat dit echt een instrument is waar zij iets aan hebben, dan hebben we ons doel bereikt.”

Bestuurder Jaap Doeven van A&O Provincies sloot zich hierbij aan. Hij vertelde bijzonder blij te zijn met de manier waarop de fondsen deze aanbesteding gezamenlijk hebben opgepakt. Bovendien lichtte Doeven toe dat de website geen andere initiatieven vervangt, maar wel de mogelijkheid biedt om door te linken. Daarnaast benadrukt de bestuurder dat niet alleen medewerkers baat hebben bij de website, maar dat werkgevers ook voordeel kunnen halen uit grotere mobiliteit van medewerkers. “Maar het belang ligt primair bij de medewerkers zelf”, zei hij. Doeven: “Dat wilden we ook. De medewerker is zelf architect van zijn of haar loopbaan.”

Na de officiële opening en begeleidende woorden, nam programma manager Marieke de Feyter van A+O Gemeenten het woord en kregen de aanwezigen een rondleiding door meesterinjewerk.nl. Marieke begeleidde samen met directeur van A&O Provincies Peter Smits de bouw van de website. Na de rondleiding van Marieke testte Peter de oplettendheid van het aanwezige publiek, middels een ‘petje op, petje af-quiz’. Dat de aanwezigen goed hadden opgelet, bleekt uit de shoot-out die nodig was om tot een winnaar te komen. Daarna werd de geslaagde opening van de site Meesterinjewerk.nl passend gevierd. Op 1 oktober is de site in de sectoren provincies en gemeenten officieel gelanceerd. Daarnaast trekt er de komende maanden een roadshow door het land, waarmee de site gepromoot wordt.

Wilt u meer weten over dit initiatief of de bijbehorende aanbestedingsprocedure? Staat u ook aan de vooravond van een Europese Aanbesteding en wilt u weten op welke wijze Mitopics uw organisatie kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op via info@mitopics.nl of 0182-573211.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.