Mitopics op Business Software Event

Op 1 december 2015 brengt het Business Software Event de laatste ontwikkelingen rond ERP, CRM en PLM software, productiebesturing, voorraadbeheer en logistiek, met als thema ‘Connectivity for Smart Business’. Mitopics is aanwezig met een stand en verzorgt een plenaire paneldiscussie.

Dit unieke congres met uitgebreide expositie biedt managers en (potentiële) gebruikers van ERP software een inspirerende en informerende dag. Aan de orde komen ERP, PDM/PLM, BI, CRM, PCF, SCF, planningssoftware, voorraadbeheer, MES, CAD, CAM etc. en de integratie daartussen in een uitgebreid congres met diverse lezingen, workshops en interactieve paneldiscussies (klik hier voor het programma). Al met al voldoende redenen om dit inspirerende evenement te bezoeken.

Naast de aanwezigheid met een stand, zal Mitopics een paneldiscussie begeleiden met als onderwerp ‘Het maatwerkspook in ERP: de zin en onzin ook in tijden van Industrie 4.0’. Mitopiaan Richard Heijne den Bak zal deze paneldiscussie leiden. Panelleden zijn onder meer Henk Smit van Fokker, W. Ottenhof van VDL en Jos van Cappelleveen van Roba Metals. Tijdens implementatie maar ook in de beheer fase leidt maatwerk vaak tot problemen met upgrades/updates en nieuwe versies zijn duur of zelfs niet meer mogelijk. In deze paneldiscussie worden de volgende vragen aan de kaak gesteld: Waarom wordt maatwerk toch toegestaan? Wat doen we eraan om het beheersbaar te houden? Onder welke condities mag maatwerk wel worden toegestaan? Welke vormen van maatwerk zijn er: extra code, aanpassing van de database, scripts, add-ons maar ook koppelingen, aangepaste formulieren, rapportages?

Daarnaast zullen de volgende stellingen door panelleden en met behulp van de aanwezigen worden besproken:

  1. “Maatwerk is altijd noodzakelijk, immers geen enkel bedrijf is identiek.”
  2. “Pakketten zijn tegenwoordig zo flexibel in te richten, eigenlijk zijn het gewoon maatwerktools.”
  3. “Als je maatwerk toestaat betaal je naast de investering nog vele malen de extra tijdens het in productienemen van het maatwerk.”
  4. “Het is altijd beter om je bedrijf aan te passen aan de standaardsoftware, immers kiezen voor een standaardpakket is je ook conformeren aan de best-practices in zo’n pakket.”
  5. “Het management heeft de doorslaggevende stem bij het toestaan van maatwerk.”
  6. “Leveranciers hebben een perverse prikkel om toch maatwerk te maken voor een klant.”
  7. “Je ontkomt niet aan maatwerk bij Smart Industrie denk aan koppelingen in het kader van connectivity. Ook zijn huidige ERP-systemen nog niet volledig geschikt voor Smart Industrie.”

Mocht u meer willen weten over dit congres, het willen bezoeken of meer willen weten over onze dienstverlening rondom ERP software neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak. Voor geïnteresseerde relaties hebben we nog enkele gratis toegangskaarten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.