Interessante paneldiscussie Business Software Event

Op 1 december 2015 heeft Mitopics op het Business Software Event de paneldiscussie voorgezeten over de mate waarin maatwerk gereduceerd kan worden en ook wanneer je maatwerk kunt toestaan.

Met interessante panelleden van Fokker, VDL en Roba Metals is op interactieve wijze door diverse stellingen gelopen. Belangrijkste conclusies was dat een evolutionaire implementatieaanpak een goede strategie kan zijn om onnodig maatwerk te voorkomen. Deze “Darwinistische aanpak” betekent dat je zo snel mogelijk met een eerste fase van het pakket live gaat en vervolgens nadenkt of en hoe andere functionaliteiten in te richten (denk bijvoorbeeld aan CRM of verdergaande planningsfunctionaliteit). Hierbij leren gebruikers ook te werken met een nieuw standaardpakket en kunnen ze vanuit die kennis enerzijds nadenken of daadwerkelijk verdere efficiency te bereiken is door aanpassingen of uitbreidingen in de software. Deze aanpak vraagt om een andere samenwerkingsvorm tussen IT-partner en het bedrijf.

Mocht u meer willen weten over dit congres en de paneldiscussie of meer willen weten over onze dienstverlening rondom ERP software neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.