Mitopics traint!

Via Heliview biedt Mitopics diverse trainingen aan over bijvoorbeeld het aanbesteden van ICT, SLA’s voor niet-juristen, Contractmanagement, Contractonderhandeling en conflicthantering.

Onlangs nam ik, Paul van Deursen, als niet-jurist zelf deel aan de training “Opstellen en beoordelen van IT contracten”, gegeven door onze collega Lesley Broos. Deze cursus richt zich op het vergroten van inzicht over de verschillende onderdelen van contracten en het verminderen van risico’s bij de contractering. De diverse groep bestond onder meer uit medewerkers van gemeentes, de ‘maakindustrie’,  telecom en het verzekeringswezen. De meesten van hen hebben op regelmatige basis met het afsluiten of managen van contracten te maken.

De training behandelde naast het IT-contractrecht nog zaken als licentiecontracten, outsourcingscontracten en SLA’s. Opvallend was dat er een aantal kwesties was dat iedereen verbaasde, zoals het misverstand over een “vrijblijvende offerte” of de waarde van een clausule over hoe een leverancier moet handelen bij faillissement. Daarnaast waren er inzichten die bij deelnemers aanleiding gaven de lopende contracten nog eens onder de loep te nemen; zoals het belang van Exit-scenarios en de verschillende soorten waarop Escrow kan worden vormgegeven.

Samenvattend kijk ik terug op een uitgebreide cursus met een goed afgestemd geheel van onderwerpen dat deelnemers handvatten geeft om de prestaties van hun contracten te verhogen en risico’s terug te dringen. Naast deze cursus biedt heliview de komende periode meerdere trainingen aan.

Interesse? Neem dan gerust even contact met ons op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.