Gunning uniek project voor uitwisseling van digitale pathologie beelden

Op woensdag 11 januari 2017 hebben SECTRA en de Stichting Pathologie Projecten het contract getekend voor het Pathology Image Exchange (PIE) project. De voorbereiding en aanbesteding van dit innovatieve project is door Mitopics uitgevoerd, in nauwe samenwerking met materiedeskundigen en adviesbureau Medical Phit. Mitopics heeft inkoop- en aanbestedingsexpertise  alsmede juridische en IT-marktkennis ingebracht en de aanbestedingsprocedure succesvol begeleid.

De Nederlandse pathologen en het Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (PALGA) bouwen in dit project aan een landelijk platform voor uitwisseling digitale beelden voor diagnostische toepassingen. Het initiatief, dat wereldwijd uniek is, zorgt ervoor dat onderlinge consultatie en herbeoordeling bij verwijzen van patiënten makkelijker, sneller en veiliger zal gaan doordat  de uitwisseling van patiëntmateriaal niet meer plaats hoeft te vinden per gewone post. PIE draagt bij aan de kwaliteit van de diagnose voor de patiënt, en zo ook de beste behandeling van de patiënt. Het platform zal naar verwachting medio 2017 in bedrijf zijn.

Wilt u meer weten over onze adviezen in de zorgsector of innovatieve aanbestedingen neemt u dan contact op met Roeland de Bruin of Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.