Pokémon GO: gevangen in eigendom

Naar aanleiding van de recente Pokémon GO-rage schreef Roeland de Bruin een artikel voor het Tijdschrift voor Internetrecht. De centrale vraag was daarbij wat de eigendomsrechtelijke implicaties kunnen zijn van “augmented reality”-spelomgevingen. Kan een grondeigenaar bijvoorbeeld op basis van zijn eigendomsrecht verbieden dat er Pokémon op zijn erf worden geplaatst? (antwoord: dat kan niet altijd) En zijn in het spel “gewonnen” items vatbaar voor bescherming door een eigendomsrecht? (antwoord: niet naar huidig Nederlands recht)? Een andere conclusie is dat augmented reality-omgevingen opnieuw de vraag opwerpen op welke manier je in het recht beter kunt borgen dat niet-lichamelijke zaken, zoals data en in dit geval spelitems, in de beschikkingsmacht blijven van degene aan wie deze toebehoren. Geïnteresseerd in dit onderwerp? Download hier het artikel of neem contact op met IT-jurist Roeland de Bruin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.