Privacy werkend krijgen in contractrelaties: Contractmanagementdag 2017

Op 16 maart vond in de Utrechtse Jaarbeurs de jaarlijkse NEVI-Contractmanagementdag plaats. Mitopics gaf op deze dag twee praktijkvoorbeelden over hoe privacy werkend te krijgen in contractrelaties.

Hoe krijg je privacy werkend in contractrelaties? Een vraag die steeds belangrijker wordt gezien de toenemende privacyrechtelijke eisen aan contracten met leveranciers. Als er persoonsgegevens worden verwerkt door een leverancier waarvoor u als wettelijk verantwoordelijke wordt aangemerkt, moet u bewerkersovereenkomsten sluiten en de risico’s en verantwoordelijkheden helder benoemen. De eisen aan de bewerkersovereenkomsten en de betreffende leveranciers worden steeds strenger. Deze eisen komen voort uit de Wet bescherming persoonsgegevens, de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming en het beleid van de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Wat is nu echt van belang in het licht van deze veranderende wet- en regelgeving, en hoe krijg je dat ‘werkend’ en beheersbaar in de relatie met leveranciers? Walter van Holst heeft op de NEVI-Contractmanagementdag 2017 twee praktijkvoorbeelden geschetst. Met deze voorbeelden worden concrete handvatten geboden voor toepassing in uw eigen organisatie.

Indien u hier meer over wilt weten of op de hoogte wilt worden gehouden van deze congresbijdrage, kunt u contact opnemen met Walter van Holst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.