Inspirerende NEVI Contractmanagement Dag 2017 met workshop privacy

De NEVI Contractmanagement Dag trok meer dan 350 bezoekers. Er waren veel inspirerende presentaties, wij belichtten de impact van privacy voor de contractmanager.

De jaarlijkse Contractmanagement Dag van NEVI was afgelopen donderdag in de Jaarbeurs weer een groot succes. Als samenwerkingspartner van NEVI waren we met een stand aanwezig en volgden we de diverse presentaties en workshops.

De dag stond in het teken van ‘Relaties die werken!’. De ochtendsessies waren plenair. De dagvoorzitter Prof. dr. Arjan van Weele wist de zaal te inspireren en de deelnemers reageerden actief middels Buzzmaster op prikkelende stellingen van de sprekers.

Zo gaf Bart Vosmer, manager contractmanagement bij KPN Operations, tips hoe de contractmanagers zich binnen hun organisaties beter kunnen positioneren. Wiebe Witteveen, lang werkzaam bij Rijkswaterstaat, benadrukte dat leveranciers moeten worden gestimuleerd actief mee te denken met opdrachtgevers en raadde aan de expertise van leveranciers zowel tijdens als na het inkooptraject goed te benutten. Jeroen Kurvers, Account Development Director van de Compass Group, vertelde vanuit het leveranciersperspectief over de mogelijkheden van waardecreatie tussen opdrachtgever en leverancier. Hij gaf een inspirerend praktijk voorbeeld waarbij met succes tijdens de contractonderhandelingen samen met zijn opdrachtgever de doelen van de te leveren diensten waren geformuleerd en vastgelegd in het contract.

Vanuit ons gaf Walter van Holst ondersteund door Roeland de Bruin een interactieve workshop “Privacy werkend krijgen in contractrelaties” waarin hij de impact van de privacyrichtlijnen voor contractmanagement toelichtte. Belangrijke onderdelen daarvan waren:

  • Zijn de bewerkersovereenkomsten op orde?
  • Benodigde Privacy-impactassessments bij grote veranderingen
  • Verplichte (contracten)boekhouding van (externe) verwerkingen persoonsgegevens
  • Een nieuwe interne stakeholder voor contractmanagers: de Functionaris Gegevensbescherming

Wilt u meer weten over deze onderwerpen? Roeland de Bruin, Walter van Holst en Reinold van Bruggen proberen u graag verder te helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.