Even voorstellen: Maarten van Stekelenburg

Sinds 20 maart j.l. werk ik weer als juridisch consultant in het juridisch team van Mitopics. Weer, omdat ik ook in 2012 bij Mitopics heb gewerkt. Met nieuwe kennis en enthousiasme als voorheen zie ik er naar uit om organisaties juridisch te begeleiden en adviseren bij onder meer het inkopen van IT-oplossingen.

Mijn achtergrond is divers en waarschijnlijk ook niet de meest gangbare. Na eerder de studies Interaction Design, HEAO-MER en een master in Interactieve Multimedia te hebben afgerond, ben ik Nederlands recht gaan studeren. Daarna ben ik gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op mijn onderzoek naar de bewijswaarde van elektronische gegevens in het civiele bewijsrecht.

Vervolgens heb ik een aantal jaren als advocaat gewerkt op onder andere het gebied van IT-recht en bij Mitopics en Logius (de beheerorganisatie van de digitale overheid) als juridisch consultant. Mijn expertise richt zich voornamelijk op het contractenrecht, privacyrecht, IE-recht en aanbestedingsrecht.

Mijn credo is: beter voorkomen dan genezen. Dat betekent voor mij, dat ik mij graag bezig hou met het inventariseren en vooral het mitigeren van risico’s bij de aankoop van IT. Ik vind het een uitdaging om samen met onze cliënten te bekijken welke risico’s zich zouden kunnen gaan voordoen en welke juridische instrumenten ingezet kunnen worden om deze risico’s te mitigeren, om te voorkomen dat de ingekochte IT later een kat in de zak blijkt te zijn.

Naast geestelijke inspanning, hou ik ook van lichamelijke inspanning. Met veel plezier ben ik actief in het verenigingsleven waar ik een enthousiaste groep rhönradturn(st)ers train. Daarnaast kom ik graag in de gym om mij flink in het zweet te werken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.