Mitopics hoofdsponsor van het Sweelinckorkest

Met trots melden we dat we in het kader van ons 25-jarig bestaan het Sweelinckorkest dit jaar ondersteunen als hoofdsponsor. Er zijn bijzondere parallellen en banden met deze enthousiaste musici.

Het Sweelinckorkest is het oudste symfonieorkest van Amsterdam en bestaat op dit moment uit 70 talentvolle studenten geselecteerd door audities. Deze studenten storten zich naast hun studies op hun passie: muziek!

Sinds zijn oprichting in 1878 is het orkest zich blijven ontwikkelen onder de baton van vele gerenommeerde dirigenten. Het orkest wordt ondersteund door een vast Comité van Aanbeveling, waarin onder andere Bernard Haitink, Pieter van Vollenhoven, Isabelle van Keulen en Simon Reinink zitting hebben. De artistieke leiding is toevertrouwd aan de jonge en talentvolle dirigent Konradin Herzog.

Per studiejaar voert het orkest minimaal twee concertreeksen uit waarbij ieder jaar weer in zalen als het Muziekgebouw aan ’t IJ en Het Koninklijk Concertgebouw wordt gespeeld.

Naast het nastreven van uitmuntende klassieke muziek is het Sweelinckorkest ook een echte studievereniging waarbij door het delen van unieke ervaringen hechte vriendschappen ontstaan. De combinatie van het in stand houden en het uitdragen van het enthousiasme voor klassieke muziek en de originele bijdrage aan het heerlijke studentenleven van Amsterdam maken van het Sweelinckorkest een prachtige unieke vereniging.

Wie is de Sweelincker? Ondanks de diverse achtergronden, de compleet verschillende studies en het feit dat de studenten een haast oneindig aantal andere interesses en hobby’s hebben, hebben zij elkaar gevonden in de muziek. Muziek maken is een teamsport en het allerbelangrijkste bij teamsport is spirit. En spirit is te vinden bij het Sweelinckorkest. Ondanks de uiteenlopende levens doen de Sweelinckers niks liever dan ontzettend veel tijd en energie investeren in het maken van muziek. Voor hen bestaat geen grotere voldoening dan dat ten gehore brengen wat voortvloeit uit harde inspanningen. We delen dan ook het kernwoord “passie” met de Sweelinckers.

Ook delen we onze thema’s ontwikkeling, kwaliteit en plezier. Bij zowel het Sweelinckorkest als Mitopics proberen we het beste uit onszelf te halen, leggen we de lat hoog en genieten we daar ook samen van. We hopen elkaar verder te inspireren en een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan het Sweelinckorkest. De persoonlijke banden geven een extra stimulans hierbij. Zo is onze collega Roeland de Bruin Sweelinck-voorzitter geweest en speelde hij jaren mee in het orkest.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.