Nazomerse leestip over de AVG/GDPR

Over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel GDPR genoemd) zijn de afgelopen dagen in o.a. het Financieel Dagblad wat paniekverhalen gepubliceerd. Voor wie het geen bezwaar vind om wat Engelstalige publicaties door te nemen: de Britse privacytoezichthouder ICO publiceert een aantal zeer toegankelijke blogs waarin allerlei fabeltjes over de AVG ontzenuwd worden. Deze zijn hier te vinden.

En voor wie zich afvraagt hoe relevant de ICO is, als buitenlandse toezichthouder: juist onder de AVG gaan alle Europese toezichthouders met een vrijwel geheel uniforme set regels aan de slag en veel hechter samenwerken. Juist om de rechtszekerheid te waarborgen. Waarbij nog opgemerkt moet worden dat het Verenigd Koninkrijk de AVG ook post-Brexit zal invoeren en handhaven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.