Even voorstellen: Wendy Niblett

Sinds oktober 2018 werk ik bij Mitopics als IT-consultant. Ik begeleid klanten bij de oriëntatie op en implementatie van informatiesystemen, bij privacyvraagstukken en adviseer in de ontwikkeling van een informatiebeleidsplan.

Hiervoor heb ik al enige ervaring opgedaan als consultant en in die rol als consultant lag mijn focus met name op het begeleiden van de implementatie van informatiesystemen en het procesgericht identificeren van informatiestromen. Dit deed ik vooral bij publieke en semipublieke organisaties, zoals gemeenten of zorginstellingen.

Bij Mitopics heb ik mijn focus iets verlegd, maar maak ik ook veel gebruik van mijn eerder opgedane kennis. Ik richt me bij Mitopics op organisaties breder dan alleen de publieke sector en daarnaast ondersteun ik bij klanten het proces voorafgaand aan de aankoop en implementatie van een informatiesysteem. Hierbij is het uiteraard nog steeds waardevol als je de (door het systeem te ondersteunen) informatiestromen goed kan identificeren en je een goed idee hebt bij wat een implementatietraject vervolgens zal vragen van de inkopende partij.

Een ander onderwerp dat ik bij Mitopics graag aanpak is het adviseren in de ontwikkeling van een informatiebeleidsplan. Vaak is de aankoop van een informatiesysteem, zeker als het de omvang heeft waarin een publieke organisatie moet gaan aanbesteden, een grote impact op een organisatie. Door op tijd in een informatieplan vast te leggen hoe een organisatie de komende jaren strategisch wil omgaan met ICT en IT-gerelateerde ontwikkelingen, wordt met het informatieplan een kader overeengekomen, dat de organisatie kan gebruiken tijdens het selectietraject.

Op het moment ben ik bezig met een aantal selectietrajecten, waaronder ook een aanbesteding. Het is mooi te zien dat een organisatie goed geholpen is als je kan adviseren bij het opstellen van de specifieke wensen en eisen aan een systeem of dat je kunt waarborgen dat een aanbestedingstraject verloopt volgens de regels die de Wet voorschrijft.

Vragen? Ik help u graag op weg!

Naast het werk ben ik graag op pad met vrienden of familie, waarbij een terrasje of een leuke voorstelling / film erg wordt gewaardeerd. Verder laat ik graag mijn sportieve kant in de sportschool zien en is dansen (verschillende stijlen) al sinds jongs af aan een favoriete bezigheid.

Meer informatie over Wendy Niblett

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.