Tenderkosten: wel of niet vergoeden?

Leveranciers maken kosten als zij een offerte moeten voorbereiden voor een aanbesteding. De vraag is of deze tenderkosten door een opdrachtgever vergoed moeten worden.

Om opdrachtgevers hierbij te helpen, werd kort geleden de ‘handreiking tenderkostenvergoeding’ gepubliceerd door het regioteam Noordwest binnen Beter Aanbesteden (1). De handreiking kijkt naar de gevallen waar vergoeding juist wel of niet gewenst is. Ook komt in de handreiking de vraag aan bod hoe hoog een eventuele vergoeding moet zijn en hoe deze moet worden vormgegeven.

Joost Lucassen heeft de handreiking tenderkostenvergoeding onder de loep genomen en aangegeven in welke gevallen tenderkosten wel of niet vergoed moeten worden. Tevens stelt hij dat een aantal adviezen voor zowel leveranciers als opdrachtgevers nuttig is.

Conclusie is dat het wel of niet geven van een vergoeding (en de hoogte ervan) altijd maatwerk betreft en ook branche-afhankelijk is.

De gehele blog leest u hier

Meer weten?
Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande en/of wilt u meer weten over IT-aanbestedingen, neem dan contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.