Innovatie stond centraal tijdens de Contractmanagementdag 2019

‘De impact van innovatie’ was op 21 maart jl. het thema van de NEVI Contractmanagementdag. Op deze inspirerende dag vond een hackathon plaats en waren veel praktijkverhalen. Wij waren sponsor en vertelden over lessons learned voor contractmanagers uit recente rechtszaken. Het materiaal is inmiddels online beschikbaar, ook voor geïnteresseerden.

Hackathon

Op een druk bezocht congres in de Jaarbeurs in Utrecht stond op 21 maart de innovatie centraal. Prof. Dr. Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing, was dagvoorzitter en verzorgde de aftrap. Hij schetste de diverse ontwikkelingen die Contractmanagement omringen en betoogde dat organisaties die willen profiteren van technologische innovatie ook moeten investeren in sociale innovaties. Daarna volgde een kernachtige introductie in design thinking en een interactieve hackathon, waarin deelnemers in een ‘pressure cooker’-setting met bruikbare concepten op de proppen kwamen waarbij nieuwe technologie een probleem van een eindgebruiker oploste.

Contractmanagement bij Bol.com

Een mooi voorbeeld van innoveren in contractmanagement was de plenaire presentatie van Bol.com, dat een systeem implementeerde waarmee het bedrijf meer grip krijgt op prijsafspraken met de talrijke leveranciers op het eigen retailplatform.

Uiteenlopende parallelle middagsessies

In de middag waren er twee break-outsessies, met de keuze uit vijftien onderwerpen. De inhoud varieerde van technologie zoals AI en Robotic Process Automation in het contractmanagementproces tot ‘change’-elementen waarbij vooral het organiseren van innovatie centraal stond. Wij verzorgden een presentatie over lessons learned voor contractmanagers uit jurisprudentie van 2018, met interessante cases en een duidelijke rode lijn. In een volgende nieuwsbrief zullen we hier wat meer over vertellen.

Voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis amuseerde de aanwezigen tijdens de afsluitende keynote met anekdotes uit zijn scheidsrechtersbestaan, maar inspireerde ook door te vertellen over presteren onder druk, omgaan met spelers en trainers die de grenzen opzoeken en het goed organiseren van een topwedstrijd.

Presentaties beschikbaar

Op de congreswebsite van NEVI zijn inmiddels de diverse bijdragen te bekijken en vindt u binnenkort ook nog een impressie van de dag. Als u volgend jaar van de partij wilt zijn, in maart 2020 is de volgende Contractmanagementdag.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze dag of hoe we organisaties helpen bij contractmanagement, kunt u contact opnemen met Reinold van Bruggen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.