Klantverhaal: Succesvolle IT-outsourcing voor Nooteboom Trailers B.V.

Mitopics heeft Nooteboom Trailers B.V. de afgelopen periode begeleid bij haar IT-outsourcing.

Behoefte aan IT-outsourcing

De visie van Nooteboom is dat de toegevoegde waarde van de ICT-afdeling ligt bij het ondersteunen van Nooteboom bij het uitvoeren van de bedrijfsstrategie en een excellente operationele uitvoering. Daarom hebben wij ervoor gekozen om IT te gaan uitbesteden, aldus Albert de Boer (Manager ICT bij Nooteboom).

IT-outsourcing traject

Richard Heijne den Bak (senior consultant Mitopics) en Albert de Boer hebben elkaar ontmoet tijdens de Mitopics-training IT-outsourcing. Albert volgde deze training om plannen te maken voor een IT-outsourcing, met de inzichten uit de training kon hij tot een goede besluitvorming komen.

In de inventarisatie-, RFI-, RFP- en onderhandelfase heeft Mitopics Nooteboom ondersteund. In de RFI fase is gebruik gemaakt van het platform Outsourcing hub, waarmee snel een selectie kon worden gemaakt uit diverse outsourcing-partners. Mitopics is kennispartner van dit innovatieve platform.

Gekozen aanpak

Het contract is gesloten met Detron. De datacentrum diensten (servers, storage, back-up en disaster recovery), werkplekbeheer (incl. CAD werkstations) en servicedesk zijn uitbesteed. Met de gekozen aanpak zorgt Nooteboom ervoor dat zij daardoor alleen verantwoordelijk blijft voor regie op externe leveranciers, beheer van specifieke-/bedrijfsapplicaties, netwerk en informatiemanagement. Daarmee zijn de doelstellingen behaald. Kenmerkende elementen uit dit traject vindt u hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van IT-outsourcing, neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.
Wilt u meer informatie over de training IT-outsourcing, klikt u dan hier.
En/of wilt u meer klantverhalen lezen, klikt u dan hier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.