“Think different” centraal op congres Hybrid IT Infrastructure

“Think different” was op 8 mei jl. het thema van het Heliview congres Hybrid IT Infrastructure, waarbij Mitopics een presentatie gaf over Juridische aspecten van clouddiensten. Er was belangstelling vanuit IT-managers, servicemanagers, contractmanagers en (cloud) architecten.

Dagprogramma

Het thema van dit praktijkgerichte congres  was ‘Think Different’, waarbij het managen en orkestreren van uw Hybride IT omgeving centraal stond. De oude wetten van IT gelden niet meer. De opkomst van Cloud Technologie noodzaakt om met andere ogen te kijken naar zaken als het inrichten van governance structuur binnen een hybride cloud omgeving, data integratie en security in de cloud. Kennis en inzicht over deze onderwerpen is noodzakelijk binnen cloud teams; dit werd samengevat als “cloud maturity”.

Tijdens dit praktijkgerichte congres leerden de deelnemers van vakgenoten hoe zij zijn omgegaan met deze en andere uitdagingen. Hoe hebben zij ervoor gezorgd dat hun IT infrastructuur klaar is voor de toekomst?

Deelnemers waren enthousiast over de vele praktijkcases die er reeds bestaan; ze hebben in deze sessies concrete antwoorden gekregen op vooraf gestelde vragen. Veel van deze vragen gingen over de juridische aspecten van clouddiensten.

Presentatie Mitopics

Richard Heijne den Bak heeft over bovengenoemd onderwerp een sessie gegeven. Het inzetten van clouddiensten brengt naast veel voordelen ook risico’s met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bescherming van persoonsgegevens en de continuïteit van uw systemen. Wat kan in een goed “cloudcontract” en SLA worden afgesproken en welke consequenties heeft dit voor het service management. Ook een relatie op basis van een cloudcontract komt ooit eens ten einde, welke afspraken kunnen en moeten gemaakt worden over een Exit terwijl de relatie nog moet beginnen. Tijdens deze sessie is vanuit een praktisch perspectief ingegaan op bovenstaande punten.

Heeft u interesse in verdieping op dit onderwerp? Heliview organiseert samen met Mitopics een viertal Contract en IT trainingen, waaronder “Opstellen en beoordelen van IT contracten” en “IT Outsourcing”. Meer informatie over deze trainingen vindt u hier.

Meer weten?

Mocht u nadere informatie willen ontvangen over dit onderwerp of de presentatie willen ontvangen, neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.