11 juni: Eindemiddagsessie over Juridische actualiteiten en privacy met NewMedia2Day

Mitopics organiseert met medewerking van NewMedia2Day op dinsdag 11 juni aanstaande de Eindemiddagsessie  ‘Juridische actualiteiten in IT’, met lessons learned uit recente rechtszaken, nieuwe ontwikkelingen en ervaringen met privacy én ervaringen van een IT-aanbieder en ondernemer.

Deze eindemiddagsessie is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met IT-contracten en privacy.
In deze eindemiddagsessie worden diverse praktijkvoorbeelden en belangrijke handvatten gegeven voor het opzetten en bewaken van IT-contracten en privacymaatregelen. Ook is er volop ruimte om met de sprekers en de andere deelnemers van gedachten te wisselen.

Programma

De sessie duurt van 15:45 tot 19:00 uur, zie het exacte programma.

Allereerst behandelt mr.dr.ing. Maarten van Stekelenburg een aantal interessante rechtszaken uit 2018 op het gebied van IT-recht, die laten zien hoe contracten in de praktijk uitwerken en hoe u hiermee om kunt gaan. Per zaak zijn er belangrijke lessons learned.
Vervolgens gaat mr. Arend Lagemaat in op recente ontwikkelingen en ervaringen met privacy, waarbij aan de orde komen de nieuwe wet op bedrijfsgeheimen, de nieuwe Data Pro Code van Nederland ICT (een op de AVG gebaseerde gedragscode voor verwerkers) en gangbare misverstanden rond verwerkersovereenkomsten. Arend is verbonden aan Mitopics en daarnaast ook IT-advocaat; hij combineert zo zijn adviserende ervaring met die in procedures.

Tot slot, komt IT-leverancier NewMedia2Day aan het woord. Leo van Schie (commercieel directeur) deelt zijn ervaringen met privacy en contractering en geeft tips om datalekken te voorkomen.

We eindigen met een borrel, waarbij nog nagepraat kan worden met de sprekers en verdere aanwezigen, en natuurlijk ook ruimte is voor concrete vragen en situaties te bespreken.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op het kantoor van Mitopics in Gouda. Deelname is kosteloos. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveer uw plek snel.

Meer weten en/of vragen?

Voor meer informatie over het programma en aanmelden.
Voor vragen over deze eindemiddagsessie kunt u contact opnemen met ons.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.