Eenvoudiger ERP-marktkennis uitwisselen door iSourcing Hub

Met de ontwikkeling van iSourcing Hub was deelname op thema ERP voor Mitopics eigenlijk een no-brainer: er valt binnen de ERP-markt nog veel te verbeteren aan de contacten tussen ‘eindklanten’ en IT-leveranciers en het efficiënt structureren van marktkennis. Selectie van ERP-partners is ingewikkeld en omslachtig. Dat kan écht eenvoudiger!


Mitopics helpt en adviseert reeds tientallen jaren klanten met o.a. voorbereiding, keuzes, contractering en begeleiding bij implementatie van IT-oplossingen vanuit de combinatie van technische, bedrijfskundige en juridische expertise . (lees meer over onze diensten)

Wij maken al langer gebruik van Outsourcing Hub, het online matching platform dat vraag en aanbod koppelt voor IT outsourcing vraagstukken. Dat we hier goede ervaringen mee hebben blijkt onder andere uit de klantcase voor Nooteboom Trailers, waar we de IT-outsourcing voor hebben begeleid mede met behulp van Outsourcing Hub.

Nadat eind 2018 Outsourcing Hub werd uitgebreid met de iSourcing Hub-module, bleek dat we ook op nieuwe IT-onderwerpen vraag en marktpartijen konden matchen. Niet alleen sneller, maar ook met minder inspanning – voor alle betrokken partijen, ook aan zijde van de dienstverlener. Dat is voor ons de trigger geweest om direct in te stappen en onze uitgebreide ERP-expertise en ervaring te combineren met dit innovatieve platform.

Hoe werkt het?

Het systeem achter iSourcing Hub (onderdeel van Outsourcing Hub) biedt een zeer uitgebreid en up-to-date overzicht van relevante spelers in de markt, op 100+ verschillende thema’s. Van ERP tot software development, security en cloud. Het systeem helpt IT-uitbesteders en adviseurs bij de selectie van een dienstverlener die het best past bij de eisen en wensen, én faciliteert interactie met de relevante partijen.

Hierbij maakt men gebruik van slimme vragen, aangeleverd door zowel klanten als adviseurs en leveranciers. Antwoorden (kunnen) worden opgeslagen, zodat je een volgende keer sneller reageert of zelfs realtime gematcht wordt.
Knowledge Partners, zoals Mitopics voor ERP, spelen een belangrijke rol in het formuleren van de slimme vragen die door alle users gebruikt kunnen worden.

Met Mitopics zijn we nu iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema ERP. We zien grote voordelen specifiek in dit domein. Een veelgehoorde klacht is bijvoorbeeld dat leveranciers meerdere malen bestookt worden met een RFI waarin informatie wordt opgevraagd, die reeds eerder aan anderen is verstrekt. Zo blijven dezelfde vragen én antwoorden handmatig heen en weer gestuurd worden, weinig efficiënt.

Met iSourcing Hub kunnen we dit sterk verminderen. Veelgebruikte vragen en actuele informatie wordt immers gedeeld in het systeem. Ook voor partners van systemen (zoals SAP, Dynamics, Exact, Oracle, etc.) blijkt dat leveranciers zich écht kunnen profileren op hun kernmarkt en type klanten. Daarnaast zien we dat onze klanten met name behoefte hebben over informatie over de diverse soorten aanbieders.

Daarom hebben we een eerste serie slimme vragen toegevoegd aan de Public Library. Denk bijvoorbeeld aan meer algemene vragen, zoals over omzet, aantal medewerkers, aantal jaren ervaring in het algemeen en per sector, alsmede vragen over bijvoorbeeld welke diensten een partner kan leveren per ERP oplossing/pakket (zie voorbeeld hieronder).

Dit zijn belangrijke vragen om te stellen aan een potentiële partner. En wanneer die potentiële partners, alle ERP-dienstverleners, deze (en straks meer!) vragen (en antwoorden) in het systeem paraat hebben, wordt een RFI een stuk efficiënter en sneller proces.

Hoe nu verder?

De Public Library wordt de komende tijd verder uitgebreid. Vanuit Mitopics hebben we daar een belangrijke bijdrage in. Verder kunnen andere gebruikers (zoals de uitbestedende partij of leveranciers) voorstellen doen om nieuwe vragen of criteria toe te voegen. Wil je daar eens over spreken, neem dan gerust contact op met Richard Heijne den Bak.

Op korte termijn starten we met een aantal zoekopdrachten via dit platform. In dat kader zullen we een aantal nieuwe relevante ERP-spelers uitnodigen om ook deel te nemen aan iSourcing Hub. Deze partijen krijgen vrijblijvend een account en drie maanden gratis toegang tot alle features van iSourcing Hub. Hier snijdt het mes aan twee, of eigenlijk drie kanten: Voor zowel Mitopics als de uit te nodigen ERP-spelers is het prettig om snel en efficiënt aan RFI’s en andere trajecten te werken; voor iSourcing Hub is dit een mooie kans om direct alle relevante ERP-spelers in kaart te brengen op dit nieuwe thema. De uitnodiging volgt!

2 juli event ERP

Verder organiseren we vanuit Mitopics ism Outsourcing Hub (de organisatie achter iSourcing Hub) een evenement rondom ERP. We bespreken dan onder andere de ERP-markt en hoe online platforms kunnen bijdragen aan efficiëntere selectieprocessen en klant/adviseurs-contacten. Dit vindt plaats op dinsdag 2 juli in de namiddag (meer info + aanmelden). De leveranciers die we uitnodigen voor iSourcing Hub worden ook uitgenodigd voor dit evenement.

Kun je er 2 juli niet bijzijn? Mitopics en Outsourcing Hub zijn beiden op 20 juni aanwezig op het Business Software Event te Veldhoven. Dit congres draait om digitalisering en automatisering bij procesverbetering in de (maak)industrie. U bent van harte welkom, eindgebruikers kunnen zich gratis aanmelden. Graag tot dan!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze plannen en diensten op het gebied van ERP? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van iSourcing Hub bij ERP-selectietrajecten? Heb je interesse in een uitnodiging of wil je aanwezig zijn bij het event op 2 juli? Neem gerust contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.