“Innovatie voor de (maak)industrie” centraal op Business Software Event

Op 20 juni jl. vond het jaarlijkse Business Software Event plaats, waarbij alles draait om innovatie voor de (maak)industrie. Een inspirerende dag met diverse praktijkverhalen en lezingen. Richard Heijne den Bak van Mitopics was dagvoorzitter en daarnaast waren we aanwezig met een stand. De belangrijkste zaken op een rij.

We kijken terug op een mooie dag met veel interessante ontmoetingen, bijpraten met IT-leveranciers en geïnteresseerde organisaties. Daarnaast een interessant programma met lezingen. Hierbij stond het thema ‘Innovatieve oplossingen voor de maakindustrie’ centraal. Diverse praktijkverhalen van bedrijven die IT-innovatie hebben doorgevoerd, kwamen aan de orde in de parallel lezingen.
Daarnaast was er een prachtig plenair programma met lezingen van ASML, KPN, VOM uit België en het Smart industrie programma in Nederland.Bekijk hier het plenaire programma.

Plenaire lezingen

ASML heeft de bezoekers meegenomen in met name de wijze waarop zij intern maar ook met hun toeleveranciers Product Lifecycle Management als onderdeel van de digitale transformatie implementeren. Een complex proces waarbij mensen, procedures en technologie samen doorgroeien naar nieuwe bedrijfsprocessen.

KPN heeft inzage gegeven in lopende pilots met 5G en een belangrijk inzicht meegegeven dat 5G niet alleen gaat over meer bandbreedte, maar ook over betere mogelijkheden om gegevens te verzamelen en uit te wisselen in een industriële omgeving met veel risico op omgevingsverstoring.

Ives De Saeger van VOM gaf in zijn lezing ‘Factory of the customer’ een les vanuit onze zuiderburen. Industrie 4.0 enablers zoals IoT, blockchain, digital twins en 3D printing zijn geen afzonderlijke onderdelen die als een “rad van fortuin” zijn te kiezen. Maar het management moet doorzien wat deze technologieën inhouden en hoe ze elkaar kunnen versterken. Dan kan o.a. het verzamelen en uitwisselen van (big) data echt tot grote kwaliteitssprongen en verbeteringen leiden.

Het plenaire lezingen programma werd afgesloten voor Prof. dr. ir. Egbert Jan Sol, programmadirecteur van TNO industry & Smart Industry. Hij zette de aanwezigen met beide benen op de grond. Europa kan het zich niet veroorloven om de industriële race met de mogelijkheden die industrie 4.0 biedt te verliezen. Om data te verzamelen en te kunnen interpreten moet iedereen in de industrie een leven lang blijven leren. Zeker de 35+ generatie moet door praktische trainingen inzicht krijgen hoe dataverzameling in praktijk werkt en hoe met deze data om te gaan (ook wat betreft beveiliging).

Meer informatie

Innovatiekracht is afhankelijk van inzicht, keuzes maken en een solide aanpak. Mitopics helpt u graag vooruit! Van IT strategie tot en met de realisatie. Voor meer informatie over onze diensten op het gebied van IT-innovatie, neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak of Marco Schoonderwaldt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.