Problemen na pakketselectietraject: voorkomen of genezen?

Hoera! Het pakketselectietraject is achter de rug. Het is (eindelijk) klaar! Of begint het nu pas? Een pleidooi voor een snuffelstage!

Een pakketselectietraject is vaak een zware bevalling. Nadenken over een programma van eisen, terwijl je eigenlijk gewoon je werk wilt doen. Kijken naar demo’s van mannen (of vrouwen?) in een mooi pak en alles er mooier uitziet dan wat je nu hebt. En dan moet je ook nog een goede keuze zien te maken voor de komende 5 jaar, alsof je helderziend bent en weet waar je dan staat…

In de praktijk zie ik (Yvonne) vaak vele vormen van selectietrajecten, maar zou een praktische snuffelstage niet altijd hiervan onderdeel moeten zijn?

Het is goed om je te realiseren dat je naast een pakket/oplossing ook een partner in huis haalt. Met een goede partner kun je veel aan. Een pakket kun je aanpassen, maar een partner aanpassen is best lastig.

Een partner voor de lange termijn kun je best Tinderen maar of je dan de goede hebt, is maar de vraag!

Sportief, hoogopgeleid en gevoel voor humor was precies wat ik zocht! Maar toen het bij ‘sportief’ om schaken bleek te gaan,  ‘hoogopgeleid’ in de praktijk synoniem was voor ‘moeilijke discussies’ en mijn geestige, Rotterdamse humor totaal niet aansloot bij die van mijn cynische nieuwe aanwinst, hield het voor mij wel op… Het lag niet aan mijn partner en ook (zeker..) niet aan mij. Het bleek gewoon een mismatch. No hard feelings, maar wel fijn dat we na een paar dates gewoon uit elkaar konden…

Kortom: weet wat je in huis haalt, prik door de mooie verkooppraatjes heen en ga samen aan de slag voor het te laat is!

Binnenkort wat praktische tips om hopelijk een aantal problemen te voorkomen. Straks wordt een pakketselectietraject toch nog leuk!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op!

1 reactie

  1. floris op zegt:

    Interessant en ook leerrijk artikel. Ik ben zeker benieuwd naar die praktische tips. Ik ben het eens met de conclusie. Eerst goed alles overwegen, zodat je het juiste besluit kunt nemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.