Tips datavisualisatie

Tijdens onze Mitopics kantoorvrijdagmiddag hebben wij 9,5 tips gekregen van Datavisualisatie expert Michel Dekker van Nova Silva BV over hoe je je data effectief kunt visualiseren en daarmee sneller inzicht in het gedrag van je klanten krijgt.Het was een leerzaam webinar, waarbij het belangrijkste inzicht is dat een rapport af is als de waarom-vraag beantwoord is én “als er niks meer af kan”. Men wil juist eenvoud en niet onnodige, complexe, fancy tabellen of grafieken; dat leidt af! Het verkeerd visualiseren van data kan misleidend werken en grote gevolgen hebben…

Wilt u meer weten over datavisualisatie en/of bent u ook benieuwd naar zijn tips? Neem dan contact op met Michel Dekker.

 

1 reactie

  1. floris op zegt:

    Klinkt inderdaad een interessante webinar te zijn geweest. Alle tips zijn altijd welkom, wanneer je daarmee het werk een niveau hoger kan brengen. Vaker komen tabellen of grafieken te ingewikkeld over. Ik ben het eens dat een eenvoudige tabel alle data makkelijk kan overbrengen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.