Pakketselectie en vernieuwing

Een belangrijke applicatie of softwarepakket in uw bedrijf is aan vernieuwing toe. Bijvoorbeeld omdat het maatwerk onbeheersbaar is geworden, uw organisatie aan het vernieuwen is, andere eisen gesteld worden aan de bedrijfsvoering of u wilt een moderne en complete oplossing, zoals die inmiddels op de markt beschikbaar zijn. Draaien uw programma’s nog intern of stapt u toch liever over naar een cloudoplossing?

In zo’n geval schakelt u een partij in die ruime ervaring heeft in pakketselectie. Mitopics heeft die kennis in huis en begeleidt u professioneel bij het selecteren van de juiste leveranciers en oplossingen. Onze specialisten adviseren u graag in dit traject, transparant en leveranciersonafhankelijk. We benutten onze uitgebreide kennis als het gaat om producten, pakketten en leveranciers. Ons advies aan uw organisatie leidt tot een concrete en werkbare oplossing waar u verder mee kunt. In goed overleg betrekken wij uw medewerkers om hun kennis in te brengen en om draagvlak te creëren binnen uw organisatie. We begeleiden u van oriëntatie tot en met succesvolle implementatie.

De aanpak van Mitopics

Onze aanpak stemmen we altijd eerst af op uw situatie en doelstellingen. Zo starten we vaak met een managementsessie van een dagdeel, waar we met u  de belangrijkste uitgangspunten vaststellen van uw ICT-beleid en het onderhavige project. Ook kunnen we in bepaalde situaties vooraf de haalbaarheid voor u inschatten: is een oplossing in de markt beschikbaar en past deze binnen uw budget .

Als we wat specifieker kijken naar een traject voor het kiezen van een nieuwe ICT-oplossing of dienst (door ons pakket/partnerselectie of vernieuwing genoemd) dan mag u dit van ons verwachten, stap voor stap.

Eisen en wensen

We helpen om gericht relevante eisen en wensen te beschrijven. Dit doen we efficiënt door onze branchekennis en focus op wat echt van belang is. Wij focussen op wat essentieel is voor de slagkracht van uw organisatie en we beoordelen de haalbaarheid. Hierbij nemen we mee wat in de markt haalbaar is en zorgen we dat de eisen en wensen ook het juiste beoordelingskader bieden voor de diverse mogelijkheden.

Pakket en partnerselectie

Doordat het aanbod aan producten en leveranciers voor bedrijven vaak breed en onduidelijk, zorgen wij ervoor dat we een helder overzicht creëren. Altijd vanuit een onafhankelijke positie en met doordachte stappen zorgen we dat heel snel de werkelijke geschiktheid helder wordt. We vragen offertes aan en beoordelen deze deskundig, zodat u een transparant beeld krijgt van de oplossingen en kosten. In de onderhandeling met leveranciers zorgen we voor een goede deal en een helder contract, wat u handvatten geeft om grip te houden. We organiseren een proeftuin die plaatsvindt voor de ondertekening, zodat u echt weet wat u als organisatie gaat kopen voordat u definitief in zee gaat met uw nieuwe leverancier of oplossing.

Implementatiebegeleiding

Tot slot zorgen onze specialisten voor een soepele implementatie. Het implementeren doen we niet zelf. We werken nauw samen met een implementatiepartner. Daarbij ondersteunen we waar nodig om de voortgang goed te sturen en te bewaken. Op deze manier houden we de controle op het implementatieproces, de acceptatiemomenten en staan we altijd in contact met alle betrokken partijen, leverancier én uw organisatie om het beoogde resultaat zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Onderscheidend

  • Onafhankelijkheid: we kennen de markt en het leveranciersaanbod, maar hebben er geen zakelijke banden mee. U kunt vertrouwen op een transparant advies.
  • Al meer dan 25 jaar zijn deze trajecten onze core business. We hebben een zeer doordachte aanpak en formats die zich ruim bewezen hebben en zekerheid bieden op  doorlooptijd en resultaat.
  • Alles-in-1: we kunnen snel schakelen omdat Mitopics zelf alle kennis in huis heeft; technisch, bedrijfskundig en juridisch.

Onze specialismen

  • Strakke projectaanpak als waarborg voor succes
  • Inzicht in vereisten vanuit de organisatie, de (on)mogelijkheden van de technische oplossingen en de risico’s en benodigde afspraken.
  • Veel domeinkennis (ERP, PSA, HRM, zorg, etc) en marktkennis (pakketten, leveranciers, implementatiepartijen).
  • Naast gespecialiseerde adviseurs en projectleiders hebben we ook eigen IT-juristen met veel ervaring op het gebied van pakket- en leveranciersselectie.
  • Door onze expertise met dergelijke trajecten kunnen we ook de stuurgroep en/of het management adviseren over de te maken keuzes.

Resultaat

Met een nieuw pakket aan IT oplossingen is uw organisatie voorbereid op groei en ontwikkeling. Ook zien wij vaak dat het tevredenheidsniveau van medewerkers stijgt doordat zij met nieuwe systemen prettiger en efficiënter kunnen werken. Als modern bedrijf investeert u in ICT om up-to-date te blijven en om uw software en systemen veilig te houden.