Nooteboom Trailers B.V. | IT-outsourcing

Klantcase: Succesvolle IT-outsourcing voor Nooteboom Trailers B.V.

Behoefte aan IT-outsourcing

De visie van Nooteboom is dat de toegevoegde waarde van de ICT-afdeling ligt bij het ondersteunen van Nooteboom bij het uitvoeren van de bedrijfsstrategie en een excellente operationele uitvoering. Daarom hebben wij ervoor gekozen om IT te gaan uitbesteden, aldus Albert de Boer (Manager ICT bij Nooteboom).

IT-outsourcing traject

Richard Heijne den Bak (senior consultant Mitopics) en Albert de Boer hebben elkaar ontmoet tijdens de Mitopics-training IT-outsourcing. Albert volgde deze training om plannen te maken voor een IT-outsourcing, met de inzichten uit de training kon hij tot een goede besluitvorming komen.

In de inventarisatie-, RFI-, RFP- en onderhandelfase heeft Mitopics Nooteboom ondersteund. In de RFI fase is gebruik gemaakt van het platform Outsourcing hub, waarmee snel een selectie kon worden gemaakt uit diverse outsourcing-partners. Mitopics is kennispartner van dit innovatieve platform.

Gekozen aanpak

Het contract is gesloten met Detron. De datacentrum diensten (servers, storage, back-up en disaster recovery), werkplekbeheer (incl. CAD werkstations) en servicedesk zijn uitbesteed. Met de gekozen aanpak zorgt Nooteboom ervoor dat zij daardoor alleen verantwoordelijk blijft voor regie op externe leveranciers, beheer van specifieke-/bedrijfsapplicaties, netwerk en informatiemanagement. Daarmee zijn de doelstellingen behaald.

Kenmerkende elementen uit dit traject waren:

  • De strakke en duidelijke procedure, diverse partijen uit de markt gaven dit aan. Dit zien ze wel eens anders bij vergelijkbare productie bedrijven.
  • Het bijzondere aan de werkstations was ook dat de categorie CAD stations ook is meegenomen in de uitbesteding. Deze werkstations kenmerken zich door intensive grafische verwerking. Detron biedt hiervoor een goede virtualisatie oplossing die ook in een proof of concept is getoetst.
  • Een gefaseerde overgang. Tot 1 maart 2019 is de voorbereiding gedaan en de regie-organisatie ingericht. Per 1 maart 2019 is de verantwoordelijkheid overgedragen zodat gebruikers ook vertrouwd raken met de situatie. Komende maanden vindt de transformatie plaats naar nieuwe omgeving door Detron.
  • Tijdens de onderhandeling zijn voornamelijk ook elementen vastgelegd die gericht zijn op positieve samenwerking. Vanzelfsprekend zijn er wel duidelijke meetbare service levels afgesproken met verbetermechanismen indien service levels niet gehaald worden.

Over Nooteboom Trailers B.V.

Nooteboom Trailers B.V. is een leidende internationale onderneming die haar klanten innovatieve en integrale oplossingen biedt voor uitzonderlijk vervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt de hoogste kwaliteit trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton. De product range omvat semi-trailers, semi-trailers, diepladers, aanhangwagens en semi-diepladers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van IT-outsourcing, neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.
Wilt u meer informatie over de training IT-outsourcing, klikt u dan hier.