Joost Lucassen

‘Geef mij maar een leuke uitdaging voor het vinden van een nieuwe IT-oplossing’

 Joost Lucassen heeft bijna 20 jaar ervaring op het gebied van advisering bij IT vernieuwingsvraagstukken, vaak in combinatie met Europees Aanbesteden. Deze combinatie maakt dat hij zeer goed thuis is in relevante regelgeving en op de hoogte is van ontwikkelingen bij opdrachtgevers en in de IT-markt. In de afgelopen jaren heeft Joost geadviseerd bij een groot aantal interessante vraagstukken op het gebied van IT vernieuwing. Van het daadwerkelijk aanschaffen van hardware en software (en bijbehorende implementatie en diensten), tot het afnemen van gehoste en cloudoplossingen. Zijn ervaring ligt op het vlak van het aansturen van inkoopteams en inkoopprojecten maar ook in het opstellen van businesscases, projectplannen, Programma’s van Eisen en aanbestedingsdocumenten en het geven van inhoudelijk advies hieromtrent.

Bij Mitopics heeft Joost de rol van adviseur in het IT-vernieuwingsteam waarbij hij organisaties begeleidt bij het bepalen van de vernieuwingsstrategie, de aanpak, het Programma van Eisen, het inkoop- of aanbestedingsproces en de uiteindelijke implementatie van de nieuwe IT-oplossing. Daarnaast geeft hij regelmatig second opinions en maakt businesscases voor zijn opdrachtgevers.

Joost vindt het leuk organisaties te helpen met de verschillende uitdagingen die er zijn bij een IT-vernieuwingstraject. “De kracht van Mitopics ligt in het ‘overzien’ van de situatie, met de samenhang tussen de bedrijfskundige, technische en juridische aspecten, en daar pas ik heel goed bij.” Zijn rol van adviseur die een team aanstuurt met leden vanuit het management, de techniek (ICT) en de bedrijfsvoering past hem goed en maakt dat er grip is op het vernieuwingsproject met een duidelijke sturing en aanpak.

Expertises:

  • IT-inkooptrajecten
  • Europees aanbesteden
  • Opstellen Programma’s van eisen
  • (IT) Contractmanagement

 Projecten:

  • Een landelijke screeningsorganisatie bij de EU aanbesteding van een nieuw innovatief ‘Image management system’.
  • Een technische Universiteit bij de vernieuwing, EU aanbesteding en implementatie van haar telefoniesysteem en de inrichting van haar datacenter.
  • Een gemeentelijke samenwerking bij de vernieuwing van internetconnectiviteit en aanvullende securitydiensten.
  • Een wereldwijde handelsfirma bij de volledige (IT-)inrichting van haar nieuwe hoofdkantoor.
  • Een landelijke beroepsvereniging bij de vernieuwing en implementatie van een nieuw registratie- en beoordelingssysteem.
  • Een Stichting bij de verwerving, EU aanbesteding en implementatie van een stedelijke glasvezelinfrastructuur voor het onderwijs en gemeentelijke instellingen.

 Naast zijn werk mag Joost graag tijd besteden aan zijn gezin, daarnaast is Joost een zeer actief sporter. Zeer regelmatig loopt hij een rondje hard, rijdt een stuk op de racefiets of staat een avond op tennisbaan.

Publicaties: