Leonard Dominicus

“Brede kennis en ervaring inzetten om de juiste oplossing te vinden voor de klant!”

Leonard Dominicus is een gedreven, ervaren, ondernemende, communicatief vaardige IT-professional. Hij heeft na zijn studies Bedrijfseconomie en Controlling jaren ervaring opgedaan als consultant op het snijvlak bedrijfseconomie, bedrijfskunde en IT. Als bedrijfseconomisch-/IT specialist begeleidde Leonard diverse commerciële en non-profit organisaties bij pakketselecties, implementaties en organisatieveranderingen.

In 2010-2011 werkte Leonard als IT-consultant bij Mitopics tot hij werd gevraagd de leiding over te nemen over het familiebedrijf: een middelgroot productie- en handelsbedrijf in natuursteen. Na een ‘interim’ klus van ruim acht jaar met diverse reorganisaties stond de nieuwe basis voor de toekomst. Daarmee was voor Leonard zijn missie geslaagd en was het tijd om weer terug te keren naar de consultancy wereld.

Vanaf medio 2020 heeft Leonard zich opnieuw verbonden aan Mitopics, maar nu als associate. Met zijn brede kennis en ervaring richt hij zich vooral op complexe vraagstukken rondom bedrijfsvoering en IT. Kernwoorden daarbij zijn: praktisch, finance, proces en de menselijke factor. Leonard is in staat om iedere laag van een organisatie te doorgronden en samen met de organisatie te kijken naar optimalisatiemogelijkheden. Daarbij is IT vaak een middel om de optimalisatie uit te voeren.

Expertises:

  • IT-vernieuwing
  • Implementatie
  • ERP
  • Bedrijfsvoering i.h.b. Finance en Control

Projecten:

  • Diverse pakketselecties en -implementaties (waaronder ERP, Finance, Purchase to pay)
  • Begeleiding implementatie en optimalisatie informatievoorziening in diverse sectoren waaronder overheid, handel, retail, dienstverlening en logistiek
  • Doorlichting en advisering AO/IB

Leonard woont in Zeeland en runt ook nog samen met zijn vrouw B&B Nachtje in de Kerk. Hij geniet samen met zijn gezin van strand, zee en de natuur in Zeeland en ook eet hij graag met vrienden in één van de gezellige restaurantjes die Zeeland rijk is.