Marcel Heijmans

Senior software engineer / technisch deskundige

0182-573211
m.heijmans@mitopics.nl

Marcel Heijmans

Marcel Heijmans is senior Software engineer / technisch deskundige en heeft zodanig de afgelopen jaren in diverse software audits / beoordelingen van broncode als expert opgetreden, vaak in samenwerking met een van onze beëdigd informaticadeskundigen. Daarnaast is hij vraagbaak en adviseur in software gerelateerde vraagstukken.

Marcel heeft zowel een electronica/computer science als een informatica/software engineering achtergrond: in 1992 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met als specialisatie Telematica, in 1995 aan de Universiteit Twente bij de vakgroep System Programming & Architecture. Daarna werkte hij enkele jaren bij Logica en BSO/Origin (Interactive Media Competence Center) om in 1998 verder te gaan als zelfstandig onafhankelijk software engineer. Hij werkte voor een veelheid aan bedrijven in de finance, retail, energie en industrie.

De afgelopen bijna 25 jaar heeft hij veel gewerkt met o.a Java enterprise applicaties (Java EE), Scala/Akka microservices en Go Lambda’s op AWS. Hij beschikt over vergaande kennis van verschillende Relationele en NoSQL databases en het Android platform. Ook ontwikkelde hij producten, zoals het Salvidas Alarm voor ouderen en QBoard, waarmee de kwaliteit, snelheid en voorspelbaarheid van Agile teams gewaarborgd kan worden.

Met veel enthousiasme geeft hij presentaties, over onderwerpen variërend van CI/CD en AWS, Test Driven Development, Java EE en WebSphere tot NetBeans IDE, Web based video conferencing en Agile Software Architecture onderwerpen. Marcel publiceerde in WebSphere Developer’s Journal, over Message-Driven beans in combinatie met WebSphere in een z/OS omgeving, de WebSphere Portal page renderer en LTPA custom user registry. Marcel is ondermeer Certified Enterprise Architect en een Certified Scrum Master.

Sinds januari 2021 is Marcel als associate aan Mitopics verbonden.

Expertises:

  • Software Architecture
  • Software ontwikkeling
  • Ruime kennis van en ervaring met talen, API’s, technologieën, methodologieën, frameworks, patterns en platforms, waaronder: Scala/Akka, Java, Go, C++, C#, Kafka, SOA, Scrum, RUP, Spark, EJB3, JPA, Cassandra, MongoDB, Spring, AWS, Jboss en WebSphere.

Projecten:

  • Beoordeling kwaliteit broncode
  • Onderzoek overeenkomsten in software (mogelijke inbreuk IE)
  • Advisering software ontwikkeling

Marcel is getrouwd, heeft twee kinderen en woont heerlijk op de Veluwe. Zijn hobby’s zijn snowboarden, duiken, en de laatste tijd vooral vliegen en vliegtuigbouw. Door zijn enorme passie en vaardigheid in techniek hoopt hij binnenkort te kunnen gaan vliegen in een prachtig eigengebouwd vliegtuig (een Van’s RV-7).