Martijn Berk

ICT- en juridisch adviseur

0182-573211
m.berk@mitopics.nl

Martijn Berk

Martijn Berk is een ervaren IT-professional, gespecialiseerd in projecten op het gebied van softwareontwikkeling en software-implementaties. Hij is regelmatig ingezet om ontspoorde projecten weer op de rit te krijgen. Hij heeft gewerkt bij internationale financiële dienstverleners, het MKB, Nederlandse universiteiten en de overheid.

De combinatie van IT-expertises van Mitopics (technisch – bedrijfskundig – juridisch) komt bij Martijn volledig in zijn opleidingen terug: in 2000 rondde hij Bedrijfskundige Informatica (HES) af, in 2006 Bedrijfskunde (Universiteit Nijmegen) en na de start in 2016 met Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden behaalde hij in 2020 zijn master Civiel recht. Relevante juridische werkervaring heeft hij onder andere opgedaan bij de Rechtbank Amsterdam en een advocatenkantoor gespecialiseerd in IT-recht. Nu werkt hij op het snijvlak van IT en recht, waarbij hij zich met name richt op het opstellen, beoordelen en onderhandelen van IT-contracten. Martijn heeft de Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht cum laude afgerond en hij is aan de Universiteit Leiden verbonden als voorzitter van het College van Beroep voor de Examens (CBE). Daarnaast is hij lid van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam.

Martijn publiceert graag over juridische vraagstukken; zo werd de samenvatting van zijn masterscriptie in het Nederlands Juristenblad (NJB) geplaatst. In het juridisch maandblad Ars Aequi schreef hij een coverartikel over het stoffelijkheidsvereiste en in Computerrecht werd zijn artikel over exitbepalingen gepubliceerd. Momenteel werkt hij aan een jurisprudentiebundel waarin alle relevante uitspraken op het gebied van it-recht zijn gebundeld.

Zijn werkwijze kenmerkt zich door een zakelijke aanpak en een efficiënte werkwijze. Hij dringt snel door tot de essentie en brengt structuur aan. Hij stuurt op pragmatische oplossingen en is gericht op resultaat.

Sinds januari 2021 is Martijn als associate aan Mitopics verbonden.

Expertises

  • Projectmanagement van softwaretrajecten (ontwikkeling/-implementatie)
  • IT-recht

Martijn woont in Amsterdam en is graag op het water in een roeiboot of zeilboot.