Wendy Niblett

‘Wanneer zij voor een klant aan het werk gaat wordt haar manier van werken omschreven als gedreven, sociaal, met een duidelijk doel voor ogen en vanuit kennis.’

Als consultant begeeft Wendy Niblett zich graag op het snijvlak van inhoud (de business) en ICT van een organisatie. Daarbij zoekt zij graag de uitdaging om op een heldere en begrijpbare wijze de verschillende belanghebbenden mee te nemen in het project en samen tot een goed resultaat te komen.

Projecten die Wendy heeft uitgevoerd betreffen onder andere het ondersteunen of leiden van een implementatietraject, het uitwerken van een applicatielandschap (architectuur) of het uitwerken van (integraal) procesmanagement. Belangrijk in al deze projecten is het trechteren van de wensen van de klant tot een oplossing en resultaat waar de klant tevreden mee is. Tijdens implementatietrajecten neemt Wendy ook gemakkelijk een stuk functioneel beheer (en het vormen en ondersteunen van het structurele functioneel beheer van het systeem) op zich. Voorbeelden van rollen die Wendy op zich heeft genomen zijn (deel-) projectleider, business analist, adviseur of (project)functioneel beheerder.

Wendy is afgestudeerd als bestuurskundige in de richting van beheer en management van complexe systemen. Daarnaast heeft zij nog een masterjaar zorgmanagement gevolgd en vult zij dit momenteel verder aan met een HBO-programma bedrijfskundige informatica. Verder heeft zij de volgende cursussen gevolgd: Archimate 2.1, Basis Privacywetgeving, Business analyse in een complex domein, Finance voor non-financials, LEAN Six Sigma, Pyramid Thinking en SCRUM (scrummaster).

Wendy werkt sinds 2013 binnen het vakgebied van informatiemanagement en ICT. Eerst als trainee, daarna als consultant of business analist en inmiddels als (deel-)projectleider / consultant. Vanwege haar studie-achtergrond heeft zij veel bij overheid en non-profit organisaties gewerkt.

Wanneer zij voor een klant aan het werk gaat wordt haar manier van werken omschreven als gedreven, sociaal, met een duidelijk doel voor ogen en vanuit kennis. Door op een aangename manier een persoonlijke relatie op te bouwen met de klant weet zij projecten in beweging te krijgen en het gewenste resultaat te behalen.

Naast het werk is Wendy graag op pad met vrienden of familie, waarbij een terrasje of een leuke voorstelling / film erg wordt gewaardeerd. Verder laat zij graag haar sportieve kant in de sportschool zien en is dansen (verschillende stijlen) al sinds jongs af aan een favoriete bezigheid.