Onderhandelen over ICT-contracten

Vaak heeft u best een helder beeld over wat u wilt bereiken in een komende contractonderhandeling. Maar hoe komt u bij dit doel? Heeft uw wederpartij een machts- of zelfs monopoliepositie? Of vindt u het lastig om de goede relatie vast te houden? Deze intensieve workshop, verzorgd door Mitopics, geeft u essentiële handvatten voor succes in uw komende onderhandelingen over ICT-contracten.

Onderhandelen is een vak

Het proces van onderhandelen bestaat uit voorbereiden, structureren en uitwisselen. Onderhandelen gaat om meer dan prijs alleen. Een professionele onderhandeling waarborgt de aansluiting van verwachtingen van partijen, zorgt voor een gezonde verdeling van de benefits en voorkomt financieel of juridisch ongunstige constructies.

De kneepjes van het vak

Tijdens deze workshop oefent u basisprincipes en technieken en krijgt u vele tips en instrumenten, waarmee u zich praktisch en effectief voorbereidt.

Onderhandelen loont! – Voor aanbieders en afnemers

De workshop is gericht op organisaties die regelmatig ICT-diensten inkopen, maar evengoed voor ICT-aanbieders die succesvol willen onderhandelen. De workshop is geschikt voor (afdelings-) managers, ICT-managers, service- en accountmanagers, juristen, adviseurs en inkopers. Ruime praktijkervaring is niet noodzakelijk voor de workshop.

Intensieve training

Door een bewezen opzet maken de deelnemers in één dag met ochtend-, middag- en avondprogramma zich essentiële basisvaardigheden van onderhandeling eigen!