Afstudeeropdracht Contractmanagement software

Helaas, deze opdracht is ingevuld. Kijk gerust bij andere afstudeeropdrachten of mail ons bij interesse in Mitopics.

Achtergrond afstudeeropdracht

Mitopics is een onafhankelijk IT-adviesbureau en onderscheidt zich door de combinatie van juridisch, bedrijfskundig en technisch perspectief. Onze diensten bestaan uit het begeleiden van onze klanten bij het opstellen van IT-beleid, ondersteunen bij de inkoop of aanbesteding van IT, contractering en implementatiebegeleiding. Al vele jaren begeleiden wij ook organisaties in de professionalisering van hun contractmanagement (CM), waarbij de laatste jaren CM steeds populairder is geworden als middel om bijv. kosten te besparen. Een CM-softwaretool kan organisaties helpen om hun contractmanagement te professionaliseren en hun doelstellingen te behalen. Lastig daarbij is alleen dat het aanbod van dergelijke softwaretools erg groot is en inhoudelijk nogal van elkaar verschilt. Daarnaast is CM een ingewikkelde functie, omdat deze verweven is met uiteenlopende andere processen en onderdelen als inkoop, juridische zaken, financiën, business units en projectorganisaties.

Doel en inhoud van de opdracht

Het doel van de opdracht is een classificatie van de verschillende CM-softwaretools en op basis daarvan aangeven in welk volwassenheidsstadium en voor welke onderdelen op het gebied van CM een bepaalde tool interessant kan zijn.

Enkele voorlopige hoofdvragen kunnen zijn:

  • Welke relevante modellen en onderzoeken zijn er in de wetenschappelijke literatuur beschikbaar m.b.t. het volwassenheidsniveau en functionele deelgebieden en deelprocessen van organisaties op het gebied van CM;
  • Op welke organisatiedoelstellingen, zoals bijv. compliance of kostenreductie, kan CM en CM–software toegevoegde waarde leveren;
  • Welke aanbieders van CM-software zijn er in de markt en waarin verschilt o.a. de functionaliteit, inhoud, diepgang en toepasbaarheid;
  • Wat zijn binnen (klant)organisaties de eisen en wensen en ook ervaringen en drempels ten opzichte van CM-software;
  • Welke functionaliteit van CM-software past bij de verschillende CM-volwassenheidsniveaus en functionele deelgebieden en deelprocessen van (klant)organisaties. Hierbij denken we aan het ontwikkelen van een model waarin dit conceptueel wordt weergegeven.

Bij de laatste twee vragen denken we aan uitgebreid marktonderzoek. We zijn gewend dat afstudeerders met onze begeleider als resultaat van de opdracht tevens een artikel in een vakblad realiseren. De opdracht vindt plaats vanuit Gouda, gedurende 6 maanden, voor minimaal 4 dagen per week, start z.s.m.

Aan de afstudeerder bieden we ruime ondersteuning en persoonlijke begeleiding door ervaren consultants met inhoudelijke- en praktijkkennis en een cursus CM. Daarnaast tref je ook collega’s die zelf ook nog niet zo lang geleden afstudeerden, die je graag helpen en met je meedenken. Ook zijn een open en informele werksfeer, deelname aan kantooractiviteiten en uitjes, goede vergoeding en adequate voorzieningen kenmerkend voor afstuderen bij Mitopics. Zo doe je niet alleen veel kennis op over een erg boeiend en actueel onderwerp, maar draai je ook een half jaar mee in een dynamische adviesorganisatie. Bij een succesvolle opdracht is er wellicht ook nog eens uitzicht op een mooie baan.

Profiel van de afstudeerder (M/V)

We zoeken een HBO- of WO-afstudeerder van een passende opleiding, zoals bijvoorbeeld Bedrijfsinformatie, Business & IT of Technische Bedrijfskunde. Verder vragen we interesse in consultancy, goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zelfstandigheid, accuraat en efficiënt kunnen werken, analytisch vermogen en een pragmatische instelling.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie via personeel@mitopics.nl of 0182-573211.